Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Kryminalne zagadki Ekkerund - Niektóre legendy lepiej niech zostaną legendami

<< < (12/16) > >>

Egbert:
Egbert przewiesił sobie AeMa przez ramię, podrapał się po brodzie i zaczął przeszukiwać pomieszczenie. Kazmir mógł mieć rację. Na miejscu wampira Bękart też trzymałby na podorędziu jakiś zapasik krwi. Najemnik otwierał szafki, wyciągał szuflady, szperał po półkach. Nie silił się przy tym na zbytnią delikatność, więc już po chwili po podłodze walało się pełno mniej lub bardziej cennych drobiazgów. Oczywiście zajrzał też za ladę. Zwykły sklepikarz trzymałby tam pewnie kuszę. Ekkerundzki może miałby rusznicę. Co przygotował sobie wampir? 

Kazmir MacBrewmann:
Pistolet, i butelkę z krwią. - Masz coś?

Egbert:
-Krew.- Odpowiedział rzucając Kazmirowi przezroczystą butelkę wypełnioną jakąś czerwonawą cieczą. Pistolet wepchnął za swój pas. Wampirowi to on się już raczej nie przyda. Wprawdzie sam Egbert strzelać z czegoś takiego nie potrafił, ale może ktoś z Bastardo będzie chciał to od niego odkupić. Niektórzy z chłopaków znali się na broni palnej.

//Mogę staty pistoletu?

Toruviel:
Tymczasem Toruviel też zaczęła przeszukiwać pomieszczenie. Ale szukała w tym raczej własnej korzyści materialnej.
- Mogę go związać na czas przesłuchania - powiedziała, wciąż przeszukując lombard.

//A ja bym chciał staty naszyjnika

Kazmir MacBrewmann:
No, warto by go związać. Odparł, znalazł jakiś idelnie się do tego nadający sznur i podał elfce. On zaś odkorkował butelkę. Korek włożył w dziurę po bełcie, co by krew nie uciekła gdy będzie mu ją wlewać do gardła.

Nazwa: Naszyjnik z czerwonym kamieniem
Opis: Posrebrzany naszyjnik z wyszlifowanym i pomalowanym na czerwono kamieniem, idealna podróbka
Wartość: 1 grzywna

Nazwa broni: przykładowy pistolet
Rodzaj: pistolet skałkowy
Obuch: 15 + obuch materiału pocisku
Opis: Wykonany z 0,57kg stali Valfdeńskiej i 0,37kg drewna o zasięgu do 50 metrów. Zniszczony

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej