Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Obróbka kołków osikowych - kurs dla zaawansowanych

<< < (7/27) > >>

Nawaar:
Kusza była załadowana, gdy krasolud relacjonował wydarzenia. Większość z nich mauren przewidział, także teraz powinno ich obchodzić uspokojenie ludności, przed samosądem a znając krasnoludzką krew oraz nawyki, nie będą patrzeć czy ktoś jest winny lub nie. Dla nich każdy wampir jest potencjalnym wrogiem i powinien zdechnąć. Takie proste myślenie w czasach kryzysu.
- Powinniśmy ruszać i to jak najprędzej. Stanie w miejscu niczego nie załatwi.
Chciał nieco ponaglić towarzyszy.

Tyrr aep Nargoth:
- Nie mamy, sami z moim oddziałem wykończyliśmy ze dwudziestu.

Adaś:
-Masz rację.-Powiedziałem do Maurena i dźwignąłem flaszkę okowity z podłogi, która koło mnie leżała. W środku coś jeszcze było, spojrzałem pod światło -wydawało się że płyn jest przejrzysty. Powchąchałem i zrobiłem łyka. Było dobre, więc zrobiłem jeszcze jednego i powiedziałem:
-To co Panowie, w drogę?

Melkior Tacticus:
Poszli więc, miasto wyglądało gorzej niż w trakcie wszystkich katastrof jakie je dotknęły, a troche ich było. Na Starówce leżało pełno ciał, te przykryte należały do krasnoludów, o te wampirze nikt nie dbał. Pod Bankiem, który stał dumnie niczym twierdza wewnątrz twierdzy. Ochrona tegoż rozstrzeliwała właśnie grupę jeńców. Drużyna dotarła w końcu pod to co zostało z budynku Rady Niedźwiedzia, wokół rozstawiono kilka namiotów. W jednym z którego dochodziła ostra kłótnia musiałbyć sztab kryzysowy.

Nawaar:
Ruszyli przez zrujnowane miasto w kierunku pozostałości ratusza. Zamachowcy nie pierdolili się w tańcu i tłukli wszystko co nawinęło im się pod łapy. Dzieci, kobiety i mężczyzn obraz normalnie jak po wojnie a to była dopiero potyczka. Taki pstryczek w nos dla krasnoludów oraz króla, którzy zignorowali poczynania wampirów.
- Powiedzieć, że zrobił się burdel to jak nic, nie powiedzieć.
Rzekł do wszystkich, gdy zbliżali się do namiotów koło ruin ratusza. Teraz lepiej, żeby inni zaczęli rozmowy z kimś takim jak Melkior. Przedstawicielem rady Valfden.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej