Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Obróbka kołków osikowych - kurs dla zaawansowanych

<< < (3/27) > >>

Nawaar:
Czekając na podanie ceny ktoś, klepnął go w ramię był to długouch, którego miał okazję poznać trochę. Melkior widocznie miał powód, by tutaj być oraz drugi, żeby podejść do stolika, gdzie siedzieli dwaj brodacze i jeden człowiek. Człowiek był podobny do tego z kaplicy podczas zamachu. Nawaar zwrócił się najpierw do karczmarza.
- Przyjdę za chwilę na razie chcę zrezygnować z zamówienia.
Następnie podszedł do stolika, gdzie udał się podskarbi.
- Witam zacne towarzystwo.
Uśmiechnął się lekko, ale nie wiedział czego dotyczy rozmowa poza tym, że chcą się udać do jakiś tam tuneli.

Domenik aep Zirgin:
- Witaj, siadaj. Jakieś nowiny ze stolicy? Wojsku rusza na Revar? Spytał wyraźnie podekscytowany Domenik, kierując pytanie i do maurena i do elfa.

Nawaar:
Mauren dosiadł się.
- Na mieście póki co cisza, także osobiście nic nie wiem, ba nawet w Izbie cisza jak makiem zasiał. Żaden z lordów nie został zaproszony na narady. Pewnie pan podskarbi wie zapewne więcej.
Powiedział prawdę nie ukrywając lekkiej irytacji, ale cóż mógł poradzić.

Melkior Tacticus:
- Wie, ale to tajne. Mnie też tu nie ma, przynajmniej na razie.... Widzę że na razie panuje tu spokój. Domeniku? A. Dobrze że tu jesteście, bo będę potrzebował - być może - sporej ilości ostrych przedmiotów.

Adaś:
Do tej chwili milczałem z początku słuchając całej rozmowy krasnoludów, by następnie posłuchać co mówi Melkior. A do tego doszła osoba której w ogóle nie kojarzyłem, ale teraz nie chciałem przerywać na jakieś uprzejmości.
-Wiesz Melkiorze że Cię lubię, a z twoim ojcem to z niejednego pieca chleb jedliśmy razem. Długo mnie na Valfden nie było, nie jestem na bieżąco, ale widzę że wróciłem w samą porę. - Mówiąc to, zacząłem po kolei nabijać pistolety srebrnymi kulami, żeby w razie czego były już przygotowane.
-Nie będę Cię pytał o pieniądze, tytuły czy inne awanse, bo to są pierdoły. Ale bardzo chciałbym znać dokładnie twoje plany, nim wejdziemy do jaskini lwa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej