Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Czego nie ma Gothic 3
Adishone:
--- Cytat: Kozak Zaporoski --- A co do zamku krola to juz kompletna parodia? Czyzby krol wyrzucil z zamku wszystkie meble i zostawil tylko kominek?
--- Koniec cytatu ---
A rozglądałeś się dobrze w okolicach zamku? Pewne schody do zamku są właśnie zabrykadowane czymś przypominającym popsute meble. Tak jak ktoś napisał to była by świetna gra gdyby nazywała się Kuratkonik (czy jak tam chcecie) a nie Gothic.Mi oprócz rzeczy wymienionych wyżej brakuje klimatu z g1 (szczególnie) i z g2.W poprzednich częściach ciągle ktoś chciał nas pobić i okraść a w 3 pokonujemy kogoś na arenie okradamy go i po walce albo nam gratuluje albo mówi moja głowa.No i brakuje mi gildii niby to lepiej bo mamy więcej możliwości ale jednak fajnie było wcisnąć klawisz i zobaczyć że jesteśmy np. ÂŁowcą smoków dostawać specjalne zadanie tylko dla swojej gildii.Brakuje mi też zagadek z ukrytymi wskazówkami jak np. ta jak otworzyć starą biblioteke w klasztorze w g2.
krzanek:
oj duzo tego bedzie!
- straszny dziennik misji!
- baardzo juz sie przyzwyczailem do starego systemu walki! a tu co? zupelnie nowy system!
- nasi starzy przyjaciele wygladaja inaczej i nie sa az tak potrzebni!!!!!
- misje sie powtarzaja! ile bylo juz misji aby zabic wilki? duzo!!!!
jest tego baaaardzo duzo ale nie chce mi sie pisac
Kor:
A mi najbardziej brakuje:
- Magii Runicznej (nie mogę sie przyzwyczaić do Prastarej Wiedzy)
- Optymalizacji silnika graficznego gry (ale to chyba każdy zauważa, co za zwiechy kompa ....)
- Poprzedniego systemu walki ( w Gothic 3 tak naprawdę wystarczy bardzo szybko naciskać LPM i każdy wróg leży , jak się zaczyna kombinować to czasami to na złe wychodzi)
- Kitki Bohatera ( teraz ma taką kwadratową głowę , według mnie...... )
- Retrospekcji ( mogliby zdradzić chociażby trochę historię Bezimiennego )
Szczerze to gra mi się i tak bardzo podoba! Zobaczę co dalej się wydarzy. Na razie wymieniłem tylko te rzeczy które zauważyłem po krótkim okresie gry.
Zuben:
Mi w Gothicu 3 brakuje:
-starego zapisu gry jak w g1 i g2
-przy rozmowie z NPC nie ma imion
-notatnik z misjami jest bez sensu
-nie można zostać członkiem żadnej gildii tylko jest to oparte na reputacji i noszeniu danej zbroi
-brak rozdziałów które były w g1 i g2
-grę można ukończyć bez zaglądania do większych miast w G3
-można roznieść wszystkich NPC oprócz Xardasa całą Myrtane Varant i Nordmar a i tak można ukończyć grę.
Anmarius:
Mi brakuje systemu walki, wspinania się do ukrytych miejsc, normalnej głowy Diego, normalnego wyglądu Miltena, normalnego głosu Gorna! itd. Nie będę się za dużo rozpisywał, bo bym Was zamęczył tym postem :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej