Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Czego nie ma Gothic 3
Simon:
Jestem jednym z tych rozżalonych fanów Gothica, którym nie do końca podobają się zmiany jakie wprowadzono w najnowszej części sagi. W czasie gry nasuwało mi się wiele różnic, ale wymienię tylko te które naprawdę mnie zdenerwowały.
* Przede wszystkim brakuje mi wspinania się na góry i różne skrzynie, budynki.
Jak to było fajnie w poprzednich częściach dostać gdzieś "tylną furtką" albo zaczaić się na kogoś z kuszą na dachu... Uwielbiałem też podróżować po okolicznych górach wspinając się w miejsca nie końca dopracowane graficznie.
* Akrobatyka nie daje już takiego fajnego skoku z przewrotką.
* Większość NPC nie ma nic do powiedzenie, a z innymi po wyczerpaniu opcji nie można więcej gadać.
W G2 za każdym razem gdy jestem w górnym mieście muszę pogadać z Diegiem, mimo że gada jedno i to samo. To sprawia, że gra jest bardziej realistyczna.
* I na koniec ten nowy system walki... Niby udoskonalony, z większą ilością ruchów, a w rezultacie walczymy naciskając szybko tylko jeden przycisk. Nie tego oczekuję po Gothicu.
Zawsze miło wspominam walki z najemnikami z G2, tam nie wystarczyło naciskać, ale trzeba było też pomyśleć i mieć trochę refleksu. A jak nas dopadło kilka orków to nie stali w kolejce do walki tylko razem się na nas rzucali.Napiszcie, proszę, co Wam się nie spodobało i czego Wam najbardziej brakuje w Gothicu 3. Pozdr.
Dark Prince:
Dla mnie system walki jest wybawieniem. Nie muszę wykazywać się małpią zręcznością, tylko moge spokojnie myśleć nad wyprowadzaniem kombosów.
Trochę zawiodłem się na wyglądzie beziego. Brak mi jego kanciatej kitki.
Wnerwia mnie też to że wszyscy niewolnicy są tego samego wzrostu, to samo tyczy się orków, buntowników, asasynów, nordmarczyków itp
ÂŚlimaczek:
Ja bym chciał dodać że mi brakuje starego quest-loga, czyli notatnika. Ten nowszy nie zawsze ma w sobie wszystkie informacje dot. danego questa, i nie ma w nim myśli bohatera.
Gonzo:
Mimo iż gram dopiero kilka dni to brakuje mi:
* Z pewnością tego, że po gadaniu z NPC nie można już otworzyć okienka dialogowego.
* Rozdziałów, ja zawsze je lubiłem i nie wiem, czy przez nie gra była bardziej liniowa czy mniej, ale mi ich bardzo brakuje .
* Magi runicznej, słyszałem, że potem i tak jest się wypas pradawnym magiem, ale jeszcze nie wiem, jak to rozwiązali i mam obawy.
* Górniczej doliny, tak tego mi najbardziej brakuje. Ja chce do zamku, do lodowej krainy <czyli NO> za palisadę. tego mi będzie najbardziej żal, że nie można wrócić <oby w dodatku to zmienili ;/>
KrokusM:
Tak jak to powiedział Rhami, ja też zawiodłem się nieco na wyglądzie bohatera.
Naprawdę chciałbym wrócić do Khorinis i odwiedzić stare zakątki, ale cóż, może twórcy umożliwią nam to w dodatku.
Tu najważniejsze- Rozmowy z NPC bez imion, a właściwie ich brak.
Jedna z rzeczy które najbardziej spodobały mi się w serii TES, a mianowicie książki. O tyle, co w g1 i g2, coś tam można było poczytać, w trójce świat jest pozbawiony książek
KOBIETY!!!! Albo nie ma ich wcale, albo jest jedna na całą wioche i to jeszcze brzydka
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej