Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Czego nie ma Gothic 3

<< < (4/7) > >>

Kirgo32:
Ja także zawiodłem się na wyglądzie Bezimiennego.Nie pasują mi jego czarne włosy,a oprócz tego mógł by być bardziej podobny do Beziego z G2.Oprócz jego wyglądu nie pasuje mi:

-Akrobatyka-Głupio wygląda i brakuje w niej tego przewrotu w przód,

-nie podoba mi się to że jak walczy się z orkami lub ludźmi to można ich wybić cała grupę bez większego szwanku,a walka np.z dzikiem może się skończyc tragicznie,

-Również niektóre postacie wyglądają głupio i nie są wogóle podobne do tych z G2, np.Lares czy Thorus,

-brakuje mi Khorinis,chciał bym aby w grze można było powrucić na ojczystą wyspę,pozwiedzać stare zakątki,odwiedzić przyjaciół, ktorych nie ma w Myrthanie,

-nie podoba mi się także,że jak walczy się z orkami to one stają w kolejce do walki ze mną, zamiast żucić się wszystkie naraz do walki.

podoba mi się za to nowy system walki.Podobają mi się w nim kombosy(duża ilość) i wogule walka fajnie wygląda.

Elrond Ñoldor:
W G3 denerwuje mnie wiele rzeczy:
-bezi głupio wyglada, przedtem miał jaśniejsze włosy i ten śmieszny kucyk,
-wydaje mi się że NPC maja jakieś małe głowy, głyupio to wygląda,
-zepsuli całkowicie wygląd przyjaciół beziego, teraz gdyby nie było podpisów nie poznał bym ich,
-akrobatyka jest do dupy  ,
-system walki jest dla amatorów z jednym palcem, nic wiecej nie potrzeba do niej,
-wspinaczke zrypali całkowicie, nigdzie nie możan wejśc, takie głupie ograniczenie,
-żle dobrali atak,obrone NPC i zwierząt, bo bez najmniejszego szwanku moge rozwalic 30 orków
 ,a mogą mnie zabic 4 wilki  ,
-komletnie zepsuli dziennik zadań, w starym było prosto i przejżyście
-nie ma nurkowania  

(sory za wulgaryzmy)

Pozdrawiam  

Xoulus:
Oto co denerwóje mnie w Gothicu 3 :
- nasi przyjaciele praktycznie nic nie znaczą (a jeśli nawet to niewiele)
- akrobadyka jest do niczego zero realizmu skakałem z najwyższych miejsc w grze a bohater ani myślał umierać
-brak rozmowy z NPC bez imion wtedy na początku przydawały się info np o obozie w którym się znajdujemy
- teraz smoki  nic nie znaczą w poprzedniej części były bardzo ważne a teraz to kolejna bezmyślna bestia
- strasznie słabi NPC na samym początku pobiłem Wenzela , Gorna , Diego,Miltena itp

Kozak Zaporoski:
Ja zgadzam sie z wiekszoscia rzeczy wymienionych przez pozostalych ale jeszcze cos uderzylo mnie strasznie. VENGRAD!!! Bieda z nedza. Co stalo sie z magnatami którzy wrobili Lee???????? Czyzby ci tchorze jako pierwsi rzucili sie do obrony miasta i polegli w pierwszej linii? A co do zamku krola to juz kompletna parodia? Czyzby krol wyrzucil z zamku wszystkie meble i zostawil tylko kominek? A ludzie broniacy zamku musza spac na podlodze albo w pomieszczeniach w ktorych sa tylko deski i kilka lozek. Sama wielkosc zamku tez rozczarowuje. Totalnie biednie to wyszlo. W khorinis gubernator a pozniej Hagen zyli na znacznie wyzszym poziomie w ratuszu niz krol! hanba! A tak apropos czy krol cale swoje zycie spedza na tronie? A co z rzesza urzednikow ktorzy powinni stacjonowac w zamku, w 2 mielismy sedziego gubernatora bogatszych mieszkancow. A tu albo sami szmaciarze chodzacy w workach po ziemniakach albo wojownicy. A kobiety to krol oddal chyba na poczatku walki w zamian za kilka dni rozejmu. To chyba tyle. Ogólnie strasznie mnie to miasto rozczarowalo. A i jeszcze brak portu w najwiekszym miescie na wybrzezu i zarazem stolicy tez jest żenada.

oktoffel:
Zgadzam sięz poprzednikiem z tym portem, ale uderzyło mnie twoje stwierdzenie o Vengardzie.

--- Cytuj ---Bieda z nedza. Co stalo sie z magnatami którzy wrobili Lee???????? Czyzby ci tchorze jako pierwsi rzucili sie do obrony miasta i polegli w pierwszej linii?
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem bardzo prawdopodobne, albo też w opowieści Lee chodziło o paladynów?

--- Cytuj ---A co do zamku krola to juz kompletna parodia? Czyzby krol wyrzucil z zamku wszystkie meble i zostawil tylko kominek? A ludzie broniacy zamku musza spac na podlodze albo w pomieszczeniach w ktorych sa tylko deski i kilka lozek. Sama wielkosc zamku tez rozczarowuje. Totalnie biednie to wyszlo. W khorinis gubernator a pozniej Hagen zyli na znacznie wyzszym poziomie w ratuszu niz krol! hanba! A tak apropos czy krol cale swoje zycie spedza na tronie?
--- Koniec cytatu ---
A jakie to super meble byś chciał? Stary, jest wojna, być moze król wszystko sprzedał i oddał na biednych. Wyobrażałbyś sobie gdyby cały Vengard był ruiny, a tu naraz u boku króla same hebanowe meble itp? Krajobraz musi być wojenny. Wielkośc zamku? Sam zamek duży nie jest, tzn bydynek w którym król siedzi, ale nie zapominaj że qw czasie wojny mogła jakaś częśc zostać zniszczona, przebudowana. Czepiasz się szczegółów.

--- Cytuj ---A kobiety to krol oddal chyba na poczatku walki w zamian za kilka dni rozejmu
--- Koniec cytatu ---
W całej grze z jakiegoś tajemniczego powodu jest mało kobiet, więc Vengard nie jest wyjątkiem. być może orkowe odprawiają jakieś straszliwe obrzędy w którym porywają  a następnie zabijają kobiety?   Albo większość została złapana i wywieziona na ziemie orków jak niewolnice?
Podsumowując to moim zdaniem czepiasz się szczegółwo tak jak większość ludzi. Użalacie się że mogło być lepiej, ale nikt nie pochwali tego co jest. Mam ogromny szacunek za PB że stworzyli tak dobrą grę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej