Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Czego nie ma Gothic 3
Zdunek:
No to spróbuje się trochę rozpisać, a niestety jest o co
-Wygląd beziego :/
-Duży świat (lepszy był by mały świat w którym możemy zwiedzić każdy nawet najmniejszy zakątek, świat z g3 jest dużo za duży :/ )
-Walka, klikanie na chama jednego guzika to prawie jak diablo :)
-Ważniejszych zadań z przyjaciółmi Beziego
-Brak dobrego zakończenia , są trzy ale słabe, mogli zrobić jedno ale dobre
-Automatyczne otwieranie zamków(zrobili to pewnie dlatego ze świat jest taki duży :/ )
-Straszne trochę "przesmerfione" textury
-brak nurkowania
-zasrany dziennik misji
-NCP, orki i ludzie to praktycznie żadni przeciwnicy, są po prostu są słabi, jeden "myśliwy" ma problem z zabiciem wilka
-gdy są misje gdy idziesz z kimś coś zabić np wilki to twój towarzysz NPC po prostu plącze się pod nogami
Dalej pisać nie będę, bo to bez sensu :)
Gothic 3 CONSORED jako kontynuacje g2, ale jako oddzielna gra nie jest aż tak zła...
Proszę się powstrzymać i nie używać wulgarnego słownictwa - DODO
Bartek1st:
Hmmm... więc w nowej części najbardziej denerwuje (lub raczej denerwują) mnie słabi NPC. W kilka osób nie potrafią sobie poradzić z jednym pełzaczem lub nawet wilkiem A, tak to reszta ujdzie, chociaż mogłoby być lepiej.
piotr271992:
Mnie najbardziej denerwują słabi NPC oraz to że dali za dużo zwierząt które żyją w rzeczywistości, to jakoś dla mnie psuje ten wspaniały klimat fantasy towarzyszący całej seri. Najbardziej podoba mi się system walki,oczywiście można klikać tylko jednym przyciskiem myszy ale w tedy walka jest mało widowiskowa a przy różnych kombinacjach klikania można stworzyć bardzo ładne i mocne ciosy.
Golden_Guy:
Właśnie ostatnio przeczytałem starą zapowiedź Gothica III w CDA. Nie wiem co prawda ile jest w niej prawdy i na ile wymienione tam elementy nadal należą do "kanonu" (a z tego raczej na pewno usunięto bogów ziemi i powietrza), niemniej w związku z nią naszło mnie parę refleksji, jak mógłby wyglądać Gothic. Pierwsza uwaga dotyczy mapy kontynentu, która jakby nie patrzeć jest po prostu słaba. wiat jest sztucznie podzielony na trzy diametralnie różne części, co jest szczególnie widoczne gdy przechodzi się np. z Faring do Nordmaru. Poza tym, co rzuciło mi się w oczy w owej zapowiedzi to brak w trójce Wysp Południowych (ojczyzny m.in. Abujina) i Krain Północnych opanowanych w całości przez orków. Do tego chyba nigdzie w grze nie usłyszałem wzmianki na temat Niezbadanych Krain. Zresztą ten problem tj. brak tła jest bardziej widoczny - mi na przykład brakuje lokacji czysto historycznych (także wspomniane w zapowiedzi bagna - miejsce zwycięstwa generała Lee) i miejsc, w których ludzie ścierali się z orkami przed wydarzeniami z jedynki. Przypomnę, że w Gothicu takich lokacji było mnóstwo - Wieża Mgieł, Górska Forteca czy Klasztor - każda z nich miała swoją historię. W G3 np. w Myrtanie IMO tylko Gotha i Faring mają ciekawszą historię. Mało tu jest miast z charakterem - choćby wspomnianego przez parę osób portu.
Inne spostrzeżenia już padły, dlatego o nich krócej:
- Większa rola naszych przyjaciół - nawet pogawędki z Xardasem to zwykła kpina
- Możliwość wspinania się i nurkowania
- Możliwość czytania ksiąg (patrz biblioteka klasztoru, która "stoi przed tobą otworem"
- Chciałbym też poznać historię dawnych skazańców - np. jak do kolonii trafił Gomez - w końcu to człowiek z charakterem, więc podejrzewam, że na kontynencie też był kimś
- Wprowadzenie rozdziałów, zdarzeń niezależnych od bohatera (czemu niby mamy wyzwalać kontynent sami?) i filmików (!)
Ziemuś:
Moim zdaniem nie podobaja mi sie w gothicu 3 tak : Diego, bo ma tak mala glowe jak bobas, Milten, ktory wyglada jak grzeczny chlopiec , Gorn, ktorry ma zmieniony glos ! Tez mi brakuje wspinania sie pod gory, bo fajnie bylo jak sie cos znalazlo ukrytego :) A teraz nic pustka w g3. To mnie najbardziej irytuje !
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej