Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Elfy
Metztli:
--- Cytuj ---Wierzysz, że szczepionka na raka szyjki macicy zadziała? Polecam psychiatrę
--- Koniec cytatu ---
Sorry z offtopic, ale nie mogę się powstrzymać, bo piszesz chłopcze o sprawach o których nie masz pojęcia. No chyba że jesteś lekarzem, w co wątpie.
A co do moich słów, poprostu chciałam podkreślić fakt, że elfy to tylko wymysł....
Zamiast przepraszać, po prostu nie off-topuj. To naprawdę takie trudne ? Dostajesz słowne upomnienie. /// Reinmar
_Snopek_:
A nie czytaliście teorii głoszącej że Tolkien też był elfem i został wysłany na ziemię aby w swej książce przygotować nas na przybycie tych istot na ziemię
Jak wiadomo każdy człowiek posiada wspaniały dar którym jest wyobraźnia i jej wytworem są najróżniejsze stworzenia typu elfy, krasnale itd. Ludzie od zalania dziejów kreowali takie postacie, gdyż co niby mieli robić skoro nie mieli komputerów, telewizorów. Tak więc oprócz najróżniejszych niezrozumiałych dla innych wzorów matematycznych mniej lub bardziej potrzebnych społeczeństwu pisali, opowiadali opowieści. To czy zwykły człowiek uwierzył w to co usłyszał było już tylko jego wyborem i tak jest do dziś. Jednak w naszym świecie gdzie na każdym kroku w przeróżnych grach, filmach możemy się spotkać z mitycznymi stworzeniami dla wielu osób mogą się po pewnym czasie wydać one całkiem realne (tyczy się to w szczególności młodszych osób) i mogą oni zacząć tworzyć swój własny świat pełen elfów itp.
Ogólnie lubię przeczytać, wysłuchać, oglądnąć takie opowiadanie lub jego ekranizacje jednak nie ma w sumie chyba realnych szans żebym w coś takiego uwierzył.
Rakbar Nasard:
Witam
Elfowie to tylko wytwór wyobraźni który został dodany do np gier, filmów. Ja nie wieże że były jakieś elfy. W krasnoludy bym uwierzył ale w elfów nie.
Pozdrawiam wszystkich
momo:
--- Cytuj ---Elfowie to tylko wytwór wyobraźni który został dodany do gier a nie którzy mieszają świat realny ze światem fantastycznym ( z gier ). Taka osoba powinna od razu powinna udać się do psychiatry. Powtarzam to tylko wytwór wyobraźni.
--- Koniec cytatu ---
Skąd wiesz? Może elfy żyły na ziemi jeszcze przed dinozaurami, albo żyją sobie zupełnie jak ludzie, tylko że na innej planecie odległej od ziemi o miliardy lat świetlnych. Jakby to powiedział Roman: Nie było mnie tam, tak więc nie wiem, ale wszystko jest możliwe.
Chyba muszę pójść do psychiatry.
quintarus:
Osobiście uważam ze elfy nie istnieją, aczkolwiek mogły istnieć dawniej, w starożytności czy średniowieczu. Nie żyliśmy w tamtych czasach i nie można ze 100% pewnością stwierdzić czy rzeczywiście istniały czy to tylko wytwór ludzkiej wyobraźni. I proszę mnie przypadkiem nie łączyć z rodzina R. G. bo oni są przekonani ze smoki istniały i teoria ewolucji jest nieprawdziwa, ja tylko snuje przypuszczenia :) Tak samo można podważać istnienie Boga, czego ja nota bene nie jestem pewien. Tym sie rożni wiara od nauki
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej