Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Elfy
Rajca:
--- Cytat: Orc Szaman ---Witam
Elfowie to tylko wytwór wyobraźni który został dodany do gier a nie którzy mieszają świat realny ze światem fantastycznym ( z gier ). Taka osoba powinna od razu powinna udać się do psychiatry. Powtarzam to tylko wytwór wyobraźni.
--- Koniec cytatu ---
Podstawowa kwestia, czy jest sens przedstawiania swoich argumentów, jeżeli wiedzę opiera się i argumentuje grami? Według Ciebie elfy i inne skrzaty, liliputy i huncwoty wymyślili autorzy gier? Jeżeli jesteś o tym śnięcie przekonany to nie ma co prowadzić dyskusji.
Dalej, wybacz, ale ja podziękuję za twoje oświecone stanowisko i wpajanie innym, że to wytwór wyobraźni i powinni iść do lekarza. Raz, to to, że nie jesteś żadnym autorytetem a wypowiadasz się i nadajesz wypowiedzi taki ton jakbyś był alfą i omegą. Dwa, ciesz się, że Ty nie musisz iść do psychiatry...
Co do elfów, pierwotnie te małe ludziki wymyślne przez Skandynawów i Anglosasów były czym? Tłumaczeniem tego co niewyjaśnione? Dziś, w obecnych realiach i kanonach fantasy są to z reguły wysmukłe długowieczne, lub nieśmiertelne istoty o niewypowiedzianym pięknie. Gdzie leży prawda? Czy w ostępach lasów kryją się chatynki z grzybków jak u Smerfów :D? Nie wiadomo, jednak jeśli nie ma dowodów przeważających nie zaprzeczam ani nie wierzę.
Albo odnaleźć swojego elfa we własnym szczęściu i fortunie :D(nie tylko materialnej -,-)
Celeb:
Ale wy jesteście dla siebie mili.Jeden pisze post ,ainny już zaczyna ,że ci cośtam robią to do psychiatry ,a druga osobą też cuś ,że skrzywiona psychika.Rajca np.co ty rzucasz się odrazu na ludzi????????Ktuś wyraża swoją opinie [choć przyznam ,że dla mnie lipną] ,a ty odrazu "Raz, to to, że nie jesteś żadnym autorytetem a wypowiadasz się i nadajesz wypowiedzi taki ton jakbyś był alfą i omegą".Trochę kultury <heh>
A co do tematu.MOIM zdaniem elfy to pochodzą nie z lasu ,ale z wyobraźni ;P.Ktuś se wymyślił dawno temu elfy i może były popularne i teraz daje się je do TV i książek ,ale wierzyć ,że istnieją naprawdę?Dla mnie to kupa śmiechu xDD....Ta stronka mi nie działa ,ale pewnie jakaś paranormalna na pewno była xD....Jakby elfy kiedykolwiek istniały możliwe ,że by jakieś kości się zachowały ,ale to przecież wymyślone postacie jak krasnoludy i orkowie.Nie piszę by ten co wierzy szedł do psychiatry ,ale żeby pomyślał czy ma rację.
Aha i to nie jest żadna wypowiedź "Alfa i Omega" ,ale moje zdanie :).
Elrond15:
Ja miłośnik fantastyki, kiedyś surfowałem po necie, i znalazłem jakiś takiś artykuł o stworzonkach fantastycznych, mówił o tym jaki to mit i co może mieć łącznego z prawdą, i się doczytałem, że elfami nazywano jakieś plemię, gdzieś w Afryce, gdzie ludzie Ci, bo nie byli to tylko czarni, że byli piękni, mądrzy i dożywali sędziwego wielku, ok. 120 lat (fullwypas). Dopiero pisarze przakształcili, tych elfów, w nieśmiertelne istoty, piękne, niewiarygodnie mądre i silne. I ładnie im to wyszło
Nawigacja
Idź do wersji pełnej