Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Skryć się przed słońcem
Dragosani:
Dragosani wrócił uwiązał konia do pobliskiego drzewa, przy jakiś zaroślach coby zwierzak mógł poskubać sobie świeżych roślin. Wampir wrócił do wozu. Jego sirin krążył sobie po polanie, niepewnie zerkając w las i węsząc.
- Imago, próbowałeś już latać w lesie, między drzewami? - Drago zapytał młodszego wampira, wyrażając tym głęboką troskę o jego wykształcenie, czego zapewne i tak nikt nie doceni.
Quinn:
Również i Quinn zeskoczył z wozu i pobrał swój prowiant. Żując powoli kawałek suszonego mięsa zaczął spacerować wokół obozu, rozglądając się z ciekawością, byli bowiem już daleko od stolicy, a elf był ciekaw jakie ślady może dostrzec w pobliżu, jeśli jakieś były. Wszak dobry tropiciel nieustannie doskonali swoje zdolności.
Dragosani:
Quinn dostrzegł dwa potencjalne ślady bytności zwierząt w tej okolicy. W jednym miejscu na skraju polany część zarośli była wygnieciona i połamana, jakby coś sporego tamtędy przeszło. Tuż obok tego miejsca na ziemi leżała sporych rozmiarów, brązowa i ewidentnie świeża kupa. Coś dużego było niedawno w okolicy i całkiem prawdopodobne, że wciąż jest.
Imago:
--- Cytat: Dragosani w 08 Luty 2020, 10:59:11 ---Dragosani wrócił uwiązał konia do pobliskiego drzewa, przy jakiś zaroślach coby zwierzak mógł poskubać sobie świeżych roślin. Wampir wrócił do wozu. Jego sirin krążył sobie po polanie, niepewnie zerkając w las i węsząc.
- Imago, próbowałeś już latać w lesie, między drzewami? - Drago zapytał młodszego wampira, wyrażając tym głęboką troskę o jego wykształcenie, czego zapewne i tak nikt nie doceni.
--- Koniec cytatu ---
- Nie, jeszcze nie, nie licząc krótkiego lotu podczas walki ze zjawami, to nigdy nie fruwałem po lesie - odpowiedział Imago. Zdziwiła go ta troska Dragosaniego. Taka nie Dragowa była. - Nie wiedziałem, że aż tak się przejmiesz moim szkoleniem... ale chętnie bym spróbował.
Dragosani:
- Jeżeli się rozbijesz na drzewie, to cała ta nasza wyprawa straci sens - nie dał się Drago. - A widziałem już takich, co mieli takie wypadki, dlatego wiem jak ważny jest ciągły trening umiejętności, aby w czasie próby nie skończyć na drzewie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej