Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Skryć się przed słońcem

<< < (50/59) > >>

Kenshin:
Kenshin zatrzymał się jak wszyscy, kiedy Drago podszedł ku wejściu do jaskini. Czarny ork patrzył się na wejście, ale mrok mu nie za bardzo sprzyjał a i wiek nie ten! Łowca patrzył nadal, ale sprawy przebiegły taki obrót, że nie był właściwie wstanie dostrzec, co się wydarzyło. Wszystko było takie szybie i jedynie, dostrzegł znowu króla, który machał łowcą, by ruszyli za nim. Kenshin tak właśnie postąpił, idąc ku jaskini.

Dragosani:
Drago kiwnął na jaskinie.
- Jest tam ich więcej - powiedział. - Wymyśliły sobie, że będą hodować tarlessty. Ale na razie średnio im to idzie i po prostu odgrodziły część jaskiń gdzie jest kilka osobników. Tak czy inaczej, wiemy co trzeba zrobić.

Kenshin:
Wampiry sobie wymyśliły hodowlę no w sumie coś trzeba, robić podczas tej nieśmiertelności i pewnie chcieli, zaopatrzyć swoich w skóry, by mogli atakować równiny. Trzeba przyznać, że nie głupie, lecz niestety będą mieć gorszy dzień.- Zabić wszystko co się rusza. Dopowiedział rzecz oczywistą i w tym właśnie momencie, wypił miksturę kociego wzroku. Na momencie jego oczy zmieniły się. Źrenice zaczęły się zwężać zaś ork, zaczynał widzieć wszystko w zasięgu jego wzroku. Kenshin wolał widzieć w ciemnościach i nie tracić wrogów z oczu. - Jestem gotów. Na razie nie wyciągał broni, wolał póki co zaskoczyć wampiry swoją magią.

// Tracę miksturę kociego wzorku
// Mogę poznać wymiary jaskini?

Imago:
Imago zdjął z pleców kuszę i upewnił się, że jest załadowana. Musiał trafiać precyzjnie i szybko. W sumie bułka z masłem, zwłaszcza, że nie musiał brać wspomagaczy. Jego krwiożercza natura była nim sama w sobie. Skinął głową.

Dragosani:
Za wejściem był tunel, który prowadził do większej z grubsza okrągłej groty. Pustej, lecz śmieci leżące na ziemi wskazywały obecność istot.  Po lewej znajdowało się mniejsze przejście zablokowane drewnianymi drzwiami. Na wprost, kilkanaście metrów od wejścia, tunel prowadził do dalszych części jaskiń. Stamtąd też dobiegały strzępki rozmów i śmiechy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej