Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Uwolnić krucze skrzydła
Imago:
- Krasnolud? - Imago przewrócił oczami. Westchnął ciężko i splunął. Nie znosił tych kudłatych, chlejących knypków. - Jakie ma te poczucie humoru?
Dragosani:
Drago westchnął.
- Krasnolud i kruk - mruknął. - Proszę, powiedź mi, że to nie jest Silion. Jeszcze jego by mi tutaj brakowało - dodał, rozglądając się za symbolem, który mógłby powstać w umyśle krasnoluda.
Samir:
- Poczucie humoru? Jak każdy krasnal, żadne - odparł - Ale wydaje mu się że jest cyniczny i wygadany. Zobaczycie zresztą - mruknął, wskazując na koślawy napis "KRUL TO PAŁA". Podjechał bliżej, oglądając uważnie okolicę. Kontakt powinien być w pobliżu, nie dało się podrobić tego unikalnego charakteru pisma.
Dragosani:
Drago zakręcił oczyma, gdy zobaczył znak, który był napisem. Iście krasnoludzkie poczucie humoru.
- On wie, że ja to ja? - zapytał tak niby przypadkiem. Również rozglądał się za kradnoludem. Który raczej powinien nie wyróżniać się z tłumów i tym właśnie się wyróżniać. Tak jakby wyróżniać, wywyższać, ale w drugą stronę.
Imago:
Imago zostawił w wozie swoją flachę, uprzednio pociągając sobie z niej. Szkoda by byłaby, gdyby jedna z dwóch takich butelek poszła w cholerę. Nasłuchiwał i wytężył węch. Być może woń alkoholu zaprowadzi bądź wskaże im krasnala.
//Zostawiam w wozie:
Nazwa: Wytrawne whisky
Opis: Edycja limitowana whisky, wydestylowane na podgrodziu w zniszczonej już destylarni im. Kertha. Zawiera jeden litr znamienitego, mocnego whisky o ciężkim, torfowym aromacie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej