Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Uwolnić krucze skrzydła
Dragosani:
- Hmm... - Drago zamyślił się. - W takim razie nie wysyłajmy na razie nikogo do środka. Jedziemy do Harad, zatrzymamy się na podgrodziu. Stamtąd wejdziesz do fortu, Samirze. Sam, ostrożnie. Dam ci kilka mikstur, które mogą ci się przydać. Twoim celem będzie zlokalizowanie Muhmeda. Spróbujesz wyprowadzić go z fortu. - Po namyśle dodał jeszcze. - W sumie ja też mogę spróbować tam wejść. Nocą nikt nie zwróci wielkiej uwagi na nietoperza latającego pod sklepieniem. Imago możemy wprowadzić później, gdy poznamy nieco teren. Albo jednym z tych tajnych przejść, no ale i tak dobrze byłoby się rozeznać najpierw.
Samir:
- Myślałem o tym samym. Mam zdolności by infiltrować teren, mogę wejść do środka i odnaleźć Muhmeda. Gdybyś mógł polatać w środku w formie nietoperza to byłoby to nieocenione, ja niestety taką magią nie władam. A zawsze dobrze wiedzieć co znajduje się za rogiem. Jeśli masz paraliżującą truciznę to po prostu podam ją Muhmedowi i wyniosę go na zewnątrz albo zniosę w odosobnione miejsce.
Dragosani:
- To nie jest magia - dodał tylko Drago z tajemniczym uśmieszkiem. - Jeśli wszyscy będziemy wewnątrz, to myślę, że lepiej już go nie wynosić. Znajdziemy sobie odpowiednie miejsce w forcie.
Samir:
- Ma to sens - zgodził się Samir i popatrzył po zgromadzonych - Zatem myślę plan jest gotów, czy potrzebujemy od obecnej Ellie czegoś więcej? - spytał, wodząc wzrokiem po wampirach. Na Ellie nie patrzył, zresztą to nawet nie było jej prawdziwe imię. Wolał nie zdradzać imion swoich współpracowników, ufał królowi ale nie widział potrzeby wtajemniczania go we wszystko co Kruki robiły.
Dragosani:
- Raczej to nam na razie wystarczy - odpowiedział wampir. - Reszty wszak możemy dowiedzieć się od kontaktu na podgrodziu. Więc sugeruję od razu tam wyruszyć. Nie ma co czekać, to i tak niedaleko.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej