Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Uwolnić krucze skrzydła
Samir:
- Tak, to oznaczenie rzemieślnika który wykonał kuszę. Miałem to zdrapać, ale nie było okazji - odpowiedział Imago i przeniósł wzrok na króla - To prawda. Prywatnie lubię myśleć że strzelam nawet nieźle, chociaż do mistrzostwa nieco mi jeszcze brakuje. Lepiej władam kataną niż strzelam. Ale wszystko z czasem. Swoją drogą... skąd wiesz o naszym małym stowarzyszeniu? To nie jest do końca publiczny sekret.
Imago:
- Ktoś, kto jest królem ma dowolnej ilości zasoby na cokolwiek tylko zachce - wtrącił Imago. - Władza i wpływy dają wiedzę, a wiedza coraz większe wpływy. Strzelam, ze wasza wysokość wie o nas właśnie przez władzę oraz wpływy, z dodatkiem pieniążków, rzecz jasna.
Dragosani:
- To tylko część odpowiedzi - odparł Dragosani. Istotnie, jego pozycja dawała mu dostęp do wielu źródeł zdobywana informacji. Często takich, które powinny pozostać ukryte. - Ale też możesz zajrzeć do archiwów swojej organizacji. Może znajdziesz tam coś ciekawego - dodał tajemniczo, nie wyjaśniając w zasadzie niczego.
Samir:
- Archiwa są niekompletne - odpowiedział równie tajemniczo Obi-Wan Samir i wyciągnął jeden ze stalowych noży, kładąc jednocześnie kuszę na kolanach i zabrał się do dokładnego zdrapywania napisu z kolby. Robił to powoli i starannie, nie chcąc zostawić koślawego bohomazu na boku swojej pięknej kuszy - To że król wie ma jednak pewien sens. To zamczysko, było nie było, rzuca się w oczy. Skoro jednak znałeś i utrzymywałeś, hmm, relacje z moją poprzedniczką to nie zamierzam tego zmieniać. Może ewentualnie tę relację, że tak powiem, wzmocnić. Bo i podejrzewam królestwu przyda się czasem oportunistyczny patriota.
Dragosani:
Drago mruknął coś pod nosem, gdy usłyszał o niekompletnych archiwach.
- Taka hipotetyczna relacja na pewno byłaby niezmiernie korzystna dla obu stron - odparł wampir. - To jeden z powodów dla których zdecydowałem się na waszą pomoc, nie angażując w to Bractwo. Chcę zobaczyć jak sobie poradzicie z tą, bądź co bądź, dość nietypową misją. I skoro rozmowa tak nam zeszła na nasze zadanie... Jak wasze przygotowania?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej