Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Tajemniczy nieznajomy i jego propozycja

<< < (5/12) > >>

Rengar:
A Więc to oni.
Pomyślał Watu porozumiewawczo mrugajac wampirowi.
-Masz jakieś kości albo karty, bo ja wszystkiego jakoś zapomniałem że sobą wziąść.
W tawernie było tłoczno, Watu stwierdził że to odpowiedni czas na przetestowanie nabytych umiejętności. Kiedy przechodził obok Watu mężczyzna, ruszył energicznie nadgarstkiem aby odciąć jego sakiewke, mężczyzną niósł kufle z piwem i bardzo się skupiał na tym by nie rozlać szlachetnego trunku.

Imago:
Mieszek plasnął na podłogę. Było na tyle głośno, że nikt tego nie usłyszał. Był lekki. W środku było 15 grzywien.
- Niestety nie mam. Ale na razie się tam dosiądźmy.
Wampir wstał i wziął swoje krzesło do stolika paserów.
- Można? Pograć byśmy chcieli - powiedział.
Mężczyźni popatrzyli po sobie. Po chwili jeden z nich skinął. Wręczył dwa wolne komplety kości. Po pięć na łebka. Jeden dla Imago, drugi dla Watu.
- Ktoście wy? - spytał ten sam, który im skinął. Łysy, bez żadnego zarostu.

Rengar:
Watu również wstał, wziął krzesło, w odpowiedniej chwili również wziął mieszek i się przysiadł.
Być może rozmowę puki co zostawie Imago.[/i]
Nawet jak by chciał wyskoczyć przed szereg nie wiedział co powiedzieć. Więc puki co milczał i czekał na odpowiedniejszą chwilę do wypowiedzenia się. Mężczyzna chwycił beznamiętnie kostkę i się jej przyjrzał, jak by sprawdzał czy nie są szemrane, po czym nie bacząc czy były zgarną wszystkie.

Imago:
- Tacy tam nieznajomi. Mamy spółkę, specjalizującą się w ochronie - odpowiedział. - Czym się w zajmujecie?- dopytał. Wziął kości.
- Jesteśmy pośrednikami... handlowymi, specjalizujemy się... - odrzekł jeden, wąsaty. Przerwał, gdy inny, chuderlak go szturchnął.
- Hm, dobrze. Gramy? Kto przegra, ten stawia kolejkę.
Pozostali skinęli. Padł rzuty kośćmi.

//
Ja:
Rolled 5d6 : 3, 5, 4, 1, 6, total 19
Oni:
Rolled 5d6 : 5, 2, 3, 5, 1, total 16
Rolled 5d6 : 1, 4, 3, 1, 2, total 11
Rolled 5d6 : 4, 5, 5, 3, 4, total 21
Rolled 5d6 : 3, 5, 3, 1, 2, total 14

//Rzuć kością 5d6

Rengar:
Rolled 5d6 : 4, 3, 5, 6, 5, total 23
Watu bacznie patrzyła jakie szczęcie dopisze mu tym razem, wlepiał wzrok w toczące się kości po drewnianym stole.

// nie masz czasem +5% ? "zaś Twoje szczęście w grach losowych zwiększa się o 5%."

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej