Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Wielki Bazar

<< < (14/17) > >>

Rikka Malkain:
Rana, chociaż głęboka, nie mogła powstrzymać opętanego żądzą mordu maurena. Tak samo nie mogło tego zrobić rozbrojenie. Czarnoskóry wojownik zacisnął zęby i dobył swoich sztyletów. Potem rzucił się na ciebie wymachując dwoma ostrzami i starając się za wszelką cenę dosięgnąć nimi twojego ciała.

Rengar:
Jednak moja broń byłą dłuższa, stosunkowo udawało mi się trzymać wroga na dystans mojej broni nie licząc nielicznych razy w których jego sztylety dzięki szybkości raniły mnie, pierwszy raz w wierzchnią część przedramienia, i kilka kolejnych w żebra, biceps a nawet w udo. Szczęście że nie udało mu się zatopić ostrza dzięki większemu dystansowi. Czekałem na chociażby drobną okazję do kontrataku, mimo że powoli opadałem już z sił przez przedłużającą się walkę w końcu taka musiała się natrafić.
Postawiłem na ryzykowną strategię, pozwoliłem wytrącić sobie z rąk katanę. Spowodowało to że miałem wolne dwie dłonie, a i również to iż przeciwnik myślał że już wygrał ułatwiło sprawę. Golą dłonią ściśniętą w pięść spenetrowałem szczeliny po między dwoma zabójczymi ostrzami gdzie w ostatnim momencie wykonałem gwałtowny ruch dłoni, ukryte ostrze się wystrzeliło prosto w szyje murena.

Rikka Malkain:
Zaskoczony mężczyzna wypuścił z rąk swoje sztylety i wybałuszył oczy. Jego prawa dłoń powędrowała do rany, którą spróbował zatamować palcami. Bez rezultatu. Lewa dłoń maurena wystrzeliła zaś nagle w twoją stronę i zacisnęła się na twojej szyi. Czarnoskóry wojownik zaczął cię dusić, lecz jego uścisk słabł z każdą sekundą. Po chwili pod maurenem ugięły się w końcu nogi, a on sam puścił cię i zwalił się martwy na ziemię.

Rengar:
Poświęciłem chwilę by złapać oddech, po czym odciolem mieszek maurena ukrytym ostrzem. Ostrze schowalem z powrotem na szynę.
Trzeba go gdzies ukryć
Chwycilem zwłoki pod pachy i szarpalem żeby przeciągnąć w inne, nieco bardziej ciemne miejsce.

Rikka Malkain:
Ukryłeś ciało. Mauren miał w mieszku tylko jakiś amulet.

Nazwa: Amulet Shakuna
Opis: miedziany amulet przedstawiający maureńską włócznię
Wartość: 20 grzywien

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej