Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Braterska pomoc

<< < (72/102) > >>

Vulmer:
- No i ja. Chyba żeś o mnie zapomniał... Rzekł przewracając oczyma, stolica robiła wrażenie o wieczornej porze. Port kusił uciechami ciała wszelkich rodzajów. Vulmer mógł sobie tylko pomarzyć, Pieniędzy praktycznie nie miał, głównie przez pewnego wampira na "G"... Wsiadł do karocy - sporej - razem z resztą. Wielki dracon nawet się wcisnął.

Kenshin:
- Miło poznać, Jestem Kenshin. Przywitał się, żeby zachować zasady, a teraz przeszedł do meritum. - Macie może plany tutejszych dróg? Chcemy dostać się na drugi koniec wyspy i byłbym rad, gdybyście zechcieli nam pomóc. Mam jeszcze jedno pytanie czy przejazd przez dżunglę jest możliwy? Pewnie skróciłoby to nam podróż niż jechać na około niej. Pytania padły ciekaw był odpowiedzi z resztą jak każdy. Jego w sumie interesowała dżungla, bo jak nie teraz to najwyżej później ją odwiedzi.

Euthnoelfhijnd:
Warcisław usłyszał, jak Melkior mówił, że ma z nim pojechać w karocy. Biorąc pod uwagę, że misja Warcisława polegała na dyplomatycznym zabezpieczeniu operacji, musiał on zachowywać się i podróżować środkami odpowiadającymi majestatowi państwowego dyplomaty.
- Już idę Melkiorze. - odpowiedział Warcisław na usłyszane zdanie Melkiora, które wypowiedział schodząc ze statku, który właśnie przycumował.

Nawaar:
- Gdybym wiedział, ubrałbym się inaczej. Powiedział do ogółu, bo raczej jako ktoś działający pod przykrywką będzie nad wyraz widoczny dla gapiów, ale móc przejechać się karocą to zawsze jakaś przyjemność z drugiej zaś strony może być ciasno zwłaszcza dla czarnego smoka. Mauren zszedł po trapie, by przy tłumie gapiów wcisnąć się jakoś do środka. Na razie nie odzywał się, bo widocznie będzie to bardziej pogmatwana sprawa niż sądził dlatego, zajął się obserwacją i słuchaniem.

Melkior Tacticus:
- A co ma powiedzieć Torstein? On to zwraca uwagę, a skoro przysłano po nas karocę to znaczy że coś się stało. Zapewne król znowu zaniemógł, stąd pośpiech.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej