Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Braterska pomoc

<< < (71/102) > >>

Melkior Tacticus:
- Jedziecie ze mną. Ty, Nawaar i Warcisław.

Kenshin:
Dojechali do wioski, która nie wyglądała na typową wieś. Valfdeńskie były zupełnie inne mniej okazałe choć to w dużej mierze zależało od włodarza ziem. W każdym razie było tutaj czysto i schludnie. Chłopi sobie w spokoju pracowali i widać było, że wyspa rozkwita. Dlatego nie miał wyrzutów sumienia za obronę tych ziem, które były jeszcze dla niego obce, ale Kazik musiał postawić na swoim jak to krasnolud. - Jeszcze nie zdecydowaliśmy brodaczu. Na razie szukamy informacji. Następnie zwrócił się do chłopów. - Dobry wieczór. Istnieje szansa na porozmawianie z sołtysem albo czy rad bylibyście, wskazać gdzie mieszka? Kulturalnie i grzecznie rozmawiał jak to miał w zwyczaju.

Narrator:
Fort

[member=28006]Leonard[/member] dostrzegł 5 okrętów z kwiatem lotosu na żaglach na horyzoncie.

Kazmir MacBrewmann:
- Istnieje, to ja. Antonio jestem. W czym mogę pomóc?

Leonard:
Po odkryciu, że jego skitrana za stajnią flaszka została już opróżniona przez kogoś innego, Leo udał się na spacer po murach. Stojąc tam sobie na górze i podziwiając zapierające dech w piersiach widoki, chłopak dość szybko zdążył otrzeźwieć. Była to głównie zasługa morskiej bryzy. Chwila oddychania tym powietrzem to wszystko czego potrzebował, by rozjaśniły się jego myśli. Niespodziewanie, młody Bękart dostrzegł coś na horyzoncie. Jakieś statki. Spojrzał w bok, na dwóch szeregowych pełniących wartę na tej części muru, jednak ci zajęci byli rozmową. Wrócił więc do okrętów. Przyłożył dłoń do czoła, tym samym chroniąc oczy od słońca, po czym wytężył wzrok. Na żaglach tajemniczych okrętów widniał jakiś symbol, chyba kwiat. Jakaś lilia wodna? Lotos? Nie znał się na roślinach, ale to chyba było coś takiego. Ruszył biegiem w stronę schodów, po drodze alarmując wartowników. Chłopak w kilku susach znalazł się na dziedzińcu i zaczął wypytywać o najbliższego oficera. Kilku innych Bękartów skierowało go do Emericka.
-Poruczniku! Melduję, że płynie do nas pięć nieznanych okrętów! Na żaglach mają kwiat!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej