Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Gdybym miał wehikuł czasu to(...)

<< < (3/7) > >>

Magoospl:
(...) Cofnąłbym się w czasy 1300-1400 żeby zobaczyć bitwę pod Grunwaldem i rządy Jagiełły  :).
(...)Lub wybrałbym się w czasy trzeciego Rzymu (księstwa moskiewskiego) żeby zobaczyć jak Rosja wyzwoliła się spod rąk mongołów i tatarów (i przy okazji zobaczyć skoślawego Iwana Groźnego ;)....)

Trivet:

--- Cytuj ---Oczywiście przeniósłbym się o 100 lat w przyszłość, żeby sprawdzić czy CD-Action przetrwa
--- Koniec cytatu ---
 ÂŚwietny pomysł.

Gdybym miał wehikuł czasu to z pewnością wybrałbym się do starożytnich chin za czasów wielkich cesarzy, odkrucia prochu itp. Chiny niegyś były naprawde wspaniałym państwem i dałbym wszystko aby zobaczyć ten kraj za czasów gdy smok był najwyżej nad horyzontem.

Jednakże nie tylko starożytnie Chiny chciałbym odwiedzić, gdyż drugim celem mej podruży byłaby dawna japonia w której dominował honor reprezentowany przez samuraji. Kraj kwitnącej wiśni jest równie intrygujący jak Chiny. Panowały tam zupełnie inne tradycje niż w innych krajach świata. Ludzie darzyli się ogromnym szacunkiem.

Kolejnym i chyba jednym z najważniejszych okresów dla ludzkości do którego chciałbym się cofnąć jest II wojna światowa. Wiem, iż o wojnie myślą jedynie ludzie, którym nie było dane tego zaznać, lecz chciałbym by było mi dane ujrzeć te ludzkie tragedie w trakcie wojny. Operacja Overlord wraz z osławionym lądowaniem na plaży Omaha, zmagania amerykańskich chłopców w trakcie Operacjii Market Garden w Holandii, starcie Rosjan i Niemców w bitwie pod Kurskiem, genialne posunięcia gen. Rommla w trakcie kampani Afrykańskiej, lub jakże bliskie naszemu sercu zmagania powstańców Warszawy. Wszystkie te wydarzenia odebrały ludzkości miliony ludzkich istnień. Byćmoże gdyby dane mi było to ujrzeć na własne oczy poznałbym sens tego wszystkiego...

Boba Fett:

--- Cytuj ---(...)Udałbym się do roku 1944 zobaczyć, jak przebiegała operacja Overlord (dla nieświadomych lądowanie Aliantów 6 czerwca 1944 roku, II Wojna ÂŚwiatowa). Zobaczyłbym, jak umarł brat szeregowca Rayana  
--- Koniec cytatu ---

Ty chyba nawet nie wiesz, co piszesz.   Czy dla Ciebie lądowanie na plaży Omaha było czymś tak fascynującym i fajnym, że chciałbyś to zobaczyć na własne oczy? Człowieku, przecież to była masowa rzeź, a Ty pragnnąłbyś ją jeszcze ujrzeć!
Przypuśćmy nawet, że nie byłoby Cię tam i wszystko widziałbyś z daleka nie narażając własnego życia. I co? Oglądanie śmierci setek ludzi sprawiłoby Ci przyjemność? Gdybym ja mógł to objerzeć - stanowczo bym odmówił, bowiem mnie takie rzeczy nie cieszą i nie radują, jak rozstrzeliwanie z karabinów maszynowych biegnących przed siebie ludzi.  
Naprawdę, zastanów się czego pragniesz, bo ja myślę, że gdybyś zobaczył nawet samą plażę pół godziny po jej zdobyciu, uznałbyś, że popełniłeś błąd pragnąc akurat przybycia tam.

Co się zaś tyczy mnie samego...
Przyznam, że interesesuje mnie okres, w którym trwała Druga Wojna ÂŚwiatowa, ale tylko do tego stopnia, że wolę czytać o niej, grać w gry komputerowe (opartej na wojnie, jak np. CoD) oraz uczyć się o niej. Zobaczyć to już inna sprawa - w końcu był to największy konflikt zbrojny w dziejach ludzkości, a co z tym idzie, największy, jaki dotąd zebrał krwawe żniwa.

Gdybym miał wehikuł czasu, udałbym się w czasy, w których żył Leonardo Da Vinci. A szczególnie, gdy malował ,,Mona Lisę". Zaraz po tym, chciałbym odwiedzieć Starożytny Egipt (ech, ten Faraon źle na mnie wpływa   ).
Następnie przeniósłbym się kilkadziesiąt lat w przyszłość (chętnie zobaczyłbym, jak umrę, ale po zastanowieniu, wolę tego nie wi(e)dzieć), by zobaczyć jak rozwinie się technika oraz jakie gry zsotaną wydane.

Sir_William:

--- Cytuj ---potem do sauny
--- Koniec cytatu ---

Panie Thrall. W czasach antyku - Rzymianie nie wiedzieli co to sauna. Chyba chodzi Ci o termy, ale były one pewnego rodzaju Ośrodkiem Rekreacyjno-Sportowym.

Gdybym miał wehikuł czasu? Hmm... Na pewno przeniósłbym się do czasów kiedy to Jan III Sobieski panował nad naszą Polską. Chciałbym się zaciągnąć w szeregi Husarii i móc walczyć z Turkami. Przeniósłbym się także do przodu i zobaczył co się stanie. Czy ten efekt cieplarniany wyrządzi tak wielkie szkody w tak szybkim czasie? Czy za 100 lat, będziemy zmuszeni uciekać na Marsa, aby nie utonąć pod wodą topniejących lodowców? Jestem tego ciekawy... Poznałbym prawdopodobnie tajemnicę wszechświata. Czy jesteśmy sami w kosmosie?

Tak czy inaczej, wykorzystałbym tę maszynę na wiele różnych sposobów...

Anmarius:
Ja bym się udał najpierw do przyszłości, żeby zobaczyć, jak daleko zaszła technologia. Pózniej bym się udał do średniowiecza, żeby zobaczyć, jak tam się żyło. Chciałbym też zobaczyć, jak powstały piramidy, wulkany itd. Gdybym miał wehikuł, to też bym się przenosił o godziny wcześniej, bo gdybym coś przeskrobał, to bym puścił w obieg sprawę inaczej i bym nie dostał lania   Albo bym się ciągle cofał o godzinę, żebym mógł ciągle grać   Ale, po jakimś czasie by mi się to pewnie znudziło    Pozdrawiam...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej