Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Gdybym miał wehikuł czasu to(...)

(1/7) > >>

Gonzo:
(...)Udałbym się do roku 1944 zobaczyć, jak przebiegała operacja Overlord (dla nieświadomych lądowanie Aliantów 6 czerwca 1944 roku, II Wojna ÂŚwiatowa). Zobaczyłbym, jak umarł brat szeregowca Rayana  , prześledził losy Kompani E (Esey Company) 506 pps (pułku powietrznodesantowego) 101 DPD (dywizji powietrznodesantowej), czy rzeczywiście zgadza się z tym co jest w książce i filmie (najprościej będzie chyba Stephen E. Ambrose "Band of Brathers:, serial Steven Spielbierg "Kompania Braci") następna byłaby Operacja Market Garden i akcja POLSKIEJ Samodzielnej Brygady Spadochroniarzy.

Następnie pewnie zobaczyłbym, jak naprawdę wyglądały demonstracje przeciwko PZPR, poranek 13 grudnia 1981 roku (nie było teleranka   ). Potem obalenie muru Berlińskiego.

Na końcu pewnie wybrałbym się w podróż do przyszłości zobaczyć np: Jak daleko posunie się ludzka cywilizacja, czy odkryjemy istoty z innych planet, czy z kolonizujemy marsa i jaki będzie standard posiadania pamięci RAM (serio   ) za 50 lat :P. PzDrO

DeadFish:
Za 50 lat coś takiego jak pamięć RAM to będzie jak jakieś radio lampowe dzisiaj :P

Poza zobaczeniem przede wszystkim czy piramidy to po prostu wynik roboty ludzi, czy też może zostały stworzone przy pomocy innych cywilizacji, zobaczyć jak ludzkość będzie rozwinięta w przeciągu baaardzo długiego czasu, czy odkryjemy jakieś życie pozaziemskie i czy skolinizujemy inne planety, to
Wehikuł wykorzystałbym również z chęci zysku: przenosiłbym się do przyszłości i patrzył jaki będzie wynik meczu, jakie liczby wypadną w totka itp. Potem bym się wrócił i wszystko poobstawiał na jakieś kosmiczne sumy :]

Metztli:
Ja bym się cofnęła do wielu miejsc, aby pozbyć się takich ludzi jak Newton, Tales, Pitagoras itp.  
Potem bym się cofnęła do średniowiecza, bardzo mnie interesuje kultura tamtych czasów, chociaż pewnie by mnie chcieli spalić na stosie... Potem cofnęłabym się jeszcze wcześiej do starożytnego Egiptu, za panowania królowej Kleopatry... Och i jak mogłam zapomnieć? Napewno musiałabym się cofnąć do czasów Napoleona, to mój idol jest...

Wrath:
Ja wrócił bym się do czasów starożytnego Rzymu poszedł bym do koloseum zobaczył bym walki gladiatorów potem do sauny i zjeść winogrono.  
A jakbym był starszy cofał bym się w dzień wypłaty potem powrót do domu znowu w dzień wypłaty i tak w kółko był bym bogaty.

Dark Prince:
Ja bym zobaczył jak powstawały wielkie cywilizacje, jak upadały i najważniejsze gdzie został schowany słynny skarb rzymski. Zobaczyłbym narodziny i śmierć Jezusa. Sprawdziłbym, kto wynalazł koło. Oczywiście przeniósłbym się o 100 lat w przyszłość, żeby sprawdzić czy CD-Action przetrwa:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej