Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Gdybym miał wehikuł czasu to(...)

<< < (2/7) > >>

Riddle.:
Gdybym miał wehikuł(pisze sie przez "zwykłe" "h". Pan DODO nie zauważył?  No patrz nie zauważyłem   - DOOD ) czasu prawdopodobnie wybył bym w przeszłość. Zobaczyłbym bym jak się mają starzy znajomi(  ) z czasów drugiej wojny światowej, jak upada największe imperium świata (czyt. Rzym). Prawdopodobnie posprzeczał bym się też z Jezusem jeśli chodzi o kwestie teologiczne. Na samym końcu zostawił bym sobie czasy w których ludzie jedli wtedy kiedy byli głodni i nie zabierali więcej ziemi niż potrzebowali. Mówię tutaj o czasach gdy pierwsi ludzie kroczyli po Ziemi. Bardzo chciałbym poznać ich zwyczaje, zachowania i kulturę. W co wierzyli itd. Przyszłość mnie nie interesuje gdyż moim zdaniem nikt nie powinien znać swojego losu. Zresztą po co mam wiedzieć co sięwydarzy za 100 lat jeśli już mnie wtedy nie będzie? Przysłowiowo(?) mam to w dupie...

Z wyrazami szacunku...

Edit: Tłuste pisemko Pana DODO eksmitowane.

Isentor:
Hmm fajnie by było na początek udałbym się do czasów w których żył Jezus i zrobił bym sobie z nim zdjęcie oraz udowodnił to, że był on zwyczajnym człowiekiem. Gdy miałbym już zdjęcie Jezusa to do szczęścia brakowało by mi tylko zdjęcie Hitlera więc zrobiłbym sobie je właśnie z nim. Mając te dwa zdjęcia udałbym się do bardzo starych czasów i sprawdził czy nikt nam w naszej ewolucji nie pomógł. Gdybym się już tego dowiedział trzeba by oczywiście odwiedzić przyszłość i zrobić sobie zdjęcie z jakąś poza ziemską ważną osobistością (kosmitą). Popytałbym również o to i owo z czystej ciekawości. Teraz gdybym miał już zdjęcia mesjasza, największego szaleńca, oraz ważnego kosmity mógłbym je sobie położyć nad kompem by przypominały mi stare dobre czasy oraz to, że to ja jako jedyny podałem im trzem powitalną dłoń..

Sado:
Ja napewno chciałbym cofnąć się o jakieś 2000 lat wstecz, aby posłuchać nauk Jezusa. Ciekawe jak to by wyglądało naprawdę. Poleciałbym o jakieś 600 lat do średniwiecza posmakować życia pazia, giermka, a nawet rycerza. Co się stanie z Ziemią za milion lat też chciałbym zobaczyć. Może przy okazji przywiózłbym z tamtąd leki na EIDS (nie wiem jak sie pisze) czy raka. Za kilka set/tysięcy chciałbym też zobaczyć jak wyglądałaby płeć przeciwna i jakby się ubierała     .

Arkhan:
Gdybym miał i możliwość skorzystania z wehikułu czasu to z pewnością udałbym się do starożytnego Egiptu państwa Faraonów, by zobaczyć jak przebiegały wszelkie uroczystości które sprawowali tamtejsi kapłani, następnie z jednym z arcykapłanów dłużej porozmawiał i wszystko nagrał na dyktafon, kolejnym moim celem byłaby Grecja i Ateny, zobaczyć i uwiecznić to wszystko na moim telefonie k700i, wszystkie świątynie, wszystkich starożytnych filozofów oraz ich dzieła. Następnie udałbym się do czasów kiedy istniała magnateria i szlachta, z chęcią ponosiłbym ich pancerze i zjadł pieczone mięsko  . Kolejnym moim celem byłaby w roli obserwatora "z chmurki" Bitwa pod Grunwaldem, nagrałbym sobie filmik,  a na samym końcu czas kiedy przeżywałem najbardziej emocjonujące i super chwile w moim krótkim życiu   .

Arthas:
Dość interesujący i twórczy temat.

Mhmmm, mając wehikuł czasu, z pewnością bym nie próżnował i nie narzekał na brak zajęć, gdyż ciągle bym go używał, z czystej ciekawości. Udałbym się do wielu miejsc w przeszłości oraz przyszłości, których nie dane mi było i będzie zobaczyć, a które z pewnością skrywają wiele tajemnic i ciekawostek. Wracając do tego niezwykle przydatnego wynalazku, jakim byłby wehikuł, mając go - zapewne w pierwszej kolejności cofnąłbym się do przeszłości, dokładniej do czasów II Wojny ÂŚwiatowej, ponieważ to właśnie ona wywarła na mnie największe wrażenie i chciałbym zobaczyć wydarzenia(między innymi Kampanię Wrześniową, Bitwę na plaży Omaha, bitwę pod Stalingradem, Kampanię Africa Corps, a także Operację Overlord, jak i również mnóstwo innych, niezwykle pasjonujących potyczek pomiędzy państwami walczącymi podczas tej wojny) dziejące się w tamtym okresie z bliska. Oczywiście, chętnie udałbym się także w inne odstępy czasowe, jednak, jak już rzekłem wcześniej, bez wahania - najpierw zdecydowałbym się udać w lata 1939 - 1945.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej