Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Cień króla

<< < (20/33) > >>

Feanor Ihareg:
-Każdy może tak powiedzieć.- Odrzekł łucznik, jednak dał znać komuś na dole żeby otworzył ci bramę. Gdy wjechałeś do osady, mężczyzna zszedł do ciebie.
-Jestem Lorn. Jeśli dowiemy się, że kłamiesz to osobiście się z tobą rozprawię.

Dragosani:
Dragosani wjechał do osady. Nie skomentował słów łucznika. Podjechał na koniu do łowcy, gdy ten zszedł i przedstawił się jako Lorn.
- Arnulf wspominał o tobie - powiedział. - Nie zajmę wam dużo czasu. Szukam tylko wskazówek, informacji. O nietypowym wampirze, grasującym rzekomo w tych rejonach. Nazywają go Bestią z Revar albo Ukrytym. Humanoidalny, ale ze szponami i skrzydłami. Podobno jest bardzo skryty, ale i skrajnie niebezpieczny.

Feanor Ihareg:
-Znam Arnulfa.- Łucznik zmienił ton na trochę bardziej przystępny. -Przykro mi, a raczej dziękuję za to bogom, ale nie widziałem takiego wampira. Nikt z Progów nie widział, bo inaczej cała osada już by o tym wiedziała. Ale nie wykluczam, że coś takiego mogło się tutaj gdzieś zalęgnąć. Okoliczne wampiry zachowują się od pewnego czasu inaczej. Może ma to jakiś związek?

Dragosani:
Dragosani natychmiast pomyślał o wspomnieniach, które wyczytał z krwi wampirów, zabitych we wiosce.
- Rzeczywiście, to ma sens. Pojawienie się silniejszego drapieżnika zawsze wywoła popłoch pośród słabszych - odpowiedział. - Więc pozostaje mi poszukać okolicznego leża jakiś wampirów i grzecznie poprosić ich o wskazania drogi. - Ponury uśmiech, który pojawił się na twarzy Draga zdradzał jak grzeczne będzie to przepytanie. - W tej kwestii masz jakieś informacje?

Feanor Ihareg:
-Chcesz przesłuchiwać wampirów? Czyli rozumiem, że chodzi ci o tych rozumnych. W tej okolicy ich największą siedzibą jest stara Warownia Himinn leżąca wysoko w górach. Innego leża tutaj nie ma, ale często nachodzą nas krwiopijcy mieszkający w głębi hrabstwa. No, mamy też od groma dzikich. Jeśli chcesz iść do twierdzy, to mam dla ciebie dobrą wiadomość. Niedawno opuściła ją duża grupa wąpierzy, więc ich obrona jest teraz słabsza. Wiemy, bo trafiliśmy na nich na polowaniu. Niezła bitka była, ale koniec końców nasi musieli się wycofać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej