Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Cień króla

<< < (14/33) > >>

Feanor Ihareg:
-Sam skróciłbym mu męki, gdybym miał dość sił.- Odpowiedział mężczyzna. -I chrzanię moralność, chcę żyć.

Dragosani:
Drago kiwnął tylko głową. Dobył włóczni. Wolał użyć srebra, aby być pewnym. Podszedł do przemieniającego się człowieka. Kucnął przy nim, ujmując włócznie tuż za grotem. Chwycił człowieka pod kark, unosząc jego głowę. Mocnym i nagłym pchnięciem wbił grot włóczni w jego czaszkę. Spod szczęki, przez całą wysokość głowy. Końcówka grotu przebiła kość ciemieniową. Wampir wyrwał broń z ciała, teraz już martwego. Schował włócznię do pokrowca na plecach o dobył sztyletu. Ściągnął rękawicę z prawej dłoni. Naciął dłoń, pociekła krew. Podstawił krwawiącą dłoń pod usta żywego mężczyzny.
- Pij - powiedział krótko. - Poczujesz się lepiej.

Feanor Ihareg:
Mężczyzna nie marudził. Przyłożył usta do twojego nadgarstka i zaczął pić. Bez obrzydzenia, bez strachu. Wiedział, że musi to zrobić by ocalić swoje życie. Gdy tylko poczuł się lepiej, sam odsunął twoją rękę. Krew momentalnie przestała wyciekać z jego ran, a one same zaczęły się powoli zasklepiać.
-Dzięki, teraz on.- Powiedział nachylając się nad nieprzytomnym towarzyszem. Otworzył jego usta i podtrzymując mu głowę popatrzył na ciebie wyczekująco.

Dragosani:
Dragosani podszedł do drugiego mężczyzny. Dzięki pomocy pierwszego, napoił nieprzytomnego kilkoma łykami własnej krwi. Zaczynała ona ciec coraz wolniej, musiał nawet ponowić nacięcie. Jego regeneracyjne zdolności zasklepiały szybko ranę.
- Jak cię zwą? - zapytał pomocnika swych medycznych procedur. - I opowiedź mi coś więcej o tym innym wampirze. Jak wyglądał? Jak się zachowywał?

Feanor Ihareg:
-Jestem Kord. Kapral Kord. Wyglądał trochę jak ekkima, ale był dużo większy. Uważaj na niego, to bydle nieźle się kamufluje i jest cholernie szybkie. Nawet nie widzieliśmy z czym walczymy. Zobaczyłem go dopiero jak ciągnął mnie półprzytomnego do tych ruin. Później rzucił nas ekkimom na pożarcie. One wykańczają powoli.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej