Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Test kruka #37

<< < (13/23) > >>

Nawaar:
Nagroda chociaż coś na początek tego zadania, bo dwie mikstury same się nie odkupią a tak chociaż zmniejszy straty. Dociekliwy mauren zwrócił na siebie uwagę Pawłowa, który zadał oczywiste pytanie jak świat. - Zbałamucił moją siostrę i chciałem się z nim rozmówić. Sądził, że akurat taka odpowiedź będzie wystarczająca.

Arivel:
-Aaa... Po prawdzie to nie znam go za dobrze, ale wiem coś innego. Ostatniego dnia tygodnia zawsze przychodzi do mojej karczmy, siada przy barze i opowiada mi te swoje niestworzone historie. Panie, czego to on nie wymyśli! Ale są tacy, co mu wierzą. Jutro pewnie też przyjdzie, jak co tydzień. Wtedy będziesz się mógł z nim rozmówić, tylko nie rób mi burdy w lokalu!

Nawaar:
Poszło jak po maśle. Dowiedział się, gdzie będzie przebywał jego cel. Ciemnoskóry miał czas i jeszcze trochę pytań i nawet jedną prośbę. - W ten sposób pomógł pan biednej dziewczynie. Swoją drogą co on takiego opowiada skoro wszyscy chętnie go tak słuchają? Nie wypadało, nie zaciekawić się tematem.

Arivel:
-O panie... - Zaczął Pawłow, jednak w słowo wszedł mu siedzący obok medyk.
-Ostatnio powiązał ze sobą kilka zupełnie przypadkowych śmierci. Sam stwierdziłem zgon u połowy tych osób i stąd wiem, że poginęli w wypadkach. Takie rzeczy zdarzają się bez przerwy. Ale nie, Lorens wie swoje. Według niego to wszystko były zamachy, przeprowadzone przez tajemniczą grupę zabójców działająca na terenie całej wyspy. Że też niektórzy chcą to łykać.

Nawaar:
Mauren nie reagował, nie uśmiechał się, nie wykonywał żadnych gestów ani min. Wiedział już, że mówią, o tej samej osobie, na którą ma zlecenie. - Rozumiem cóż wypadki się zdarzają. Wzruszył ramionami.- Nie dość, że bałamuci kobiety to jeszcze gada od rzeczy, ale czy z jego głową na pewno jest wszystko w porządku? Spojrzał na lekarza, który mógłby coś stwierdzić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej