Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Test kruka #37

<< < (3/23) > >>

Nawaar:
- Rozumiem. Powiedział, gdy dziewczyna poszła po jego zamówienie. Dziewczę za chwilę powróciło do niego, trzymając pełny kufelek miodu. - Proszę oto grzywny. Położył je na stole obok kufla. Teraz pozostało w spokoju się napić i poczekać na pojawienie się karczmarza, musiał w końcu przyjść. w sumie i tak miał czas, żeby rozejrzeć się po bywalcach może zauważy coś co go zaintryguje.

751g - 2g = 749g

Arivel:
Nawaar zdążył opróżnić niemal cały kufel, jednak karczmarz w dalszym ciągu się nie pojawiał. Pozostali goście zachowywali się normalnie, do czasu przybycia kolejnego strażnika nie wydarzyło się nic wartego uwagi. Później jednak zrobiło się zabawnie. Nowo przybyły stróż prawa okazał się być bowiem jednym z oficerów straży. Wydarł się na tamtą dwójkę jedzącą pączki, rzucił w ich stronę kilka wyzwisk i wygonił ich na zewnątrz. „Macie pilnować ulic, a nie zapychać sobie flaki słodyczami”, to były jego słowa. Sam również wyszedł. Po całej akcji kilku mieszczan parsknęło śmiechem.

Nawaar:
Nic się nie działo. Mauren czekał, czekał i jeszcze czekał, opróżniając niemal cały kufel. W karczmie zaś cisza nic się działo, nie było z nikim pogadać, ale chociaż uśmiać się mógł jak reszta bywalców, bo strażnicy dostali opieprz cóż typowe. Wszystko powoli przemijało zaś karczmarz nie wracał, także znów zaczepił jedną z kelnerek. - A może mi pani powiedzieć, gdzie lub do kogo karczmarz się udał? Może będę w stanie mu pomóc. Uśmiechnął się serdecznie, bo może mu odpowie.

Arivel:
-Szef wynajmuje magazyn na Rycerskiej. To ulica zaraz przy murze miejskim. Faktycznie, powinien był wrócić już dawno temu. Miał tylko wziąć stamtąd beczkę piwa i wrócić tutaj. Naprawdę chciałbyś go poszukać? Ja nie mogę się stąd ruszyć, za dużo klientów.

Nawaar:
Dowiedział się czego potrzebował, ale informacje jakie posiada karczmarz mogą okazać się cenne. Przynajmniej tak mu się zdawało do tego może jakiś grosz mu wpadnie i odnajdzie cel, który musiał w jakiś sposób załatwić.- Tak poszukam go, zobaczymy czy uda mi się go odszukać, tylko potrzebuje opisu jak wyglądał i się nazywał pani szef oraz ten cały pomocnik. Akurat opis może okazać się zbawienny, bo jeszcze znajdzie nie tego co trzeba.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej