Autor Wątek: Na rozprostowanie kości  (Przeczytany 63876 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

Odp: Na rozprostowanie kości
« Odpowiedź #760 dnia: 14 Marzec 2019, 19:23:48 »
- Wszyscy się na ciebie gapią - wampir mruknął do anielicy. - Może powinnaś pobłogosławić lud słowem Zartata? - zapytał szeptem. - Albo... - kontynuował z uśmiechem. - Możemy zacząć się obściskiwać na środku ulicy, aby wywołać zgorszenie. - Weszli na targ. Drago szybko dostrzegł szyld alchemika.
- O patrz tam! - wskazał. - To jak, chcesz zobaczyć świat w barwach nocy? Ja stawiam.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #761 dnia: 14 Marzec 2019, 19:31:13 »
-Czasem to chciałabym być dla nich niewidzialna- westchnęła do siebie pod nosem. Chociaż z drugiej strony każdy obywatel Valfden powinien wiedzieć, jak wygląda przyszła królowa wyspy. -Pewnie, że chcę! Mam 31 lat i jeszcze nigdy nie piłam tej mikstury - odparła Eve, ignorując słowa o obściskiwaniu. Wzmiankę o wieku mogła w sumie zachować dla siebie. -Czyli ty w nocy widzisz tak jak będę widzieć ja po wypiciu "kociego wzroku"?- dopytywała. W między czasie obserwowała tych wszystkich ludzi, którzy rozkładali swoje towary na targowisku. Ona już nigdy nie mogłaby wieść tak zwyczajnego życia.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #761 dnia: 14 Marzec 2019, 19:31:13 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #762 dnia: 14 Marzec 2019, 19:42:13 »
Drago uśmiechnął się krzywo.
- Trzydzieści jeden lat? - powtórzył. - No patrz, a nie wyglądasz. Dałbym ci dwadzieścia kilka. - Wszedł więc z anielica do sklepu. Wewnątrz rozejrzał się wokół. Jego nos zaatakował zapach ziół i różnorakich mikstur.
- Ciężko powiedzieć - odparł na pytanie Eve. - Nie wiem wszak jak będziesz widziała po wypiciu tej mikstury. Ja widzę normalnie. - Skrzywił się. - Dla mnie normalnie. - Podszedł do lady. - Jest tu kto? - zawołał w sklep.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #763 dnia: 14 Marzec 2019, 19:54:58 »
- Wolałbym unikać kłopotów, Marduk zabronił nam ekscesów bo nas wyjebie. Ogólne to pała do nas tak wielką miłością że aż trudno uwierzyć. Może po prostu chodźmy poruchać?

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Reputacja: 4731
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #764 dnia: 14 Marzec 2019, 19:55:17 »
Nos Dragosaniego, ale też Evening(lecz w mniejszym stopniu) rzeczywiście oblegał zapach przeróżnych roślin oraz ziół. Prócz pospolitego pieprzu, kolendry, czy goździków były to też ziela lecznicze, dziurawce, słoneczne aloesy, czy brzuchowce. Zza wychynął nagle mężczyzna. Był niski i brodaty, a przy tym zgarbiony. Wyglądał jak najbardziej kupiecki kupiec spośród wszystkich kupców.
- W czym mogę pomóc? – spytał chrapliwym głosem.

Offline Samir

• Lord Elekt
  • Reputacja: 1313
    • Karta postaci

« Odpowiedź #765 dnia: 14 Marzec 2019, 19:56:45 »
- Żyjecie prawdziwie pełnią życia, Bękarty - powiedział w stronę Melkiora i jego drużyny, nie mogąc się już powstrzymać - Zazdroszczę wam, poważnie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #766 dnia: 14 Marzec 2019, 20:04:36 »
Chodząc sobie po mieście od tak, zrzucało się ciemnoskóremu w oczy kilka rzeczy, które dla kogoś innego miałby znaczenie. Najbardziej przykuły jego uwagę dwie rzeczy strażnicy, wynoszący trupa czyli właściwie dzień jak co dzień, bo nawet w "świętym mieście" dochodzi do różnych zdarzeń oraz kawałek dalej najzwyklejszego kupca na świecie, który może potrzebował pomocy przy rozładunku towaru. Postanowił zagadać do człowieka, gdyż może załapie się na małą fuchę i kilka grzywien mu skapnie. - Dzień dobry może pomóc, przy rozładunku? Uśmiechnął się swoimi bielutkimi ząbkami, które mogły odbijać promienie słoneczne.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #767 dnia: 14 Marzec 2019, 20:05:36 »
- Żartowałem, oni już limit wyczerpali. Wódy też nie ma już. Spojrzał ostro na Torsta i Emericka. - Wiesz Samir, to i tak lepsze od bycia rycerzem jego zajebistości Zartata. Mnie by dupa bolała od trzymania tam kija.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #768 dnia: 14 Marzec 2019, 20:06:19 »
Dragosani spojrzał na kupca, gdy ten się ukazał. Człeczyna wyglądał skrajnie podejrzanie, więc wampir uznał, że będzie mu na ręce patrzył i pilnował, aby nie próbował go oszukać.
- Potrzebujemy mikstury - zaczął. - Koci wzrok. Jest na stanie? - zapytał.

Offline Samir

• Lord Elekt
  • Reputacja: 1313
    • Karta postaci

« Odpowiedź #769 dnia: 14 Marzec 2019, 20:07:25 »
- Pewnie że tak. Bogobojni i cnotliwi wyznawcy Zartata, a wódę łoją jak byle kto, o innych cechach charakteru nie wspominając. Aż szkoda mordę strzępić na tę brać, ale co pan zrobisz, płacą chociaż - odpowiedział Samir.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Reputacja: 4731
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #770 dnia: 14 Marzec 2019, 20:18:04 »
- Koci wzrok? Hmm... hmmm. mhhh...  – zaczął mruczeć i drapać się delikatnie po brodzie w zamyśleniu. Zaczął przeszukiwać pułki. W końcu też dobył z jednej z nich małą buteleczkę. Położył ją na ladzie.- To będzie... hmm... – popatrzył na wampira i anielicę.-  30 grzywien i uśmiech tej jakże pięknej panny. Służy pani Zartatowi? – dodał i spytał.

Starzec popatrzył na Nawaara, po czym uśmiechnął się serdecznie.
– A chętnie. Wie pan, wiek nie ten – odrzekł.– Niech pan weźmie o tą skrzynię, otworzy i wypakuje te bibeloty. Są tam głównie narzędzia, raczej nie ciężkie – wskazał skrzynię.

Offline Merith

• NPC
  • Reputacja: 96
« Odpowiedź #771 dnia: 14 Marzec 2019, 20:19:50 »
- W dodatku nierząd i rozpusta, a co Patty robiła publicznie palcami w ratuszu jak poszliście Melkior... no widok dwóch migdalących się anielic nie jest czymś czego się spodziewasz po członkach Bractwa. Marduk świetnie udawał zażenowanie. Ale ten, lesbomancja to moja ulubiona dziedzina magii.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #772 dnia: 14 Marzec 2019, 20:21:58 »
Cena była niższa niż w Efehidon. Nie to, żeby Drago musiał martwić się o grzywny. Tak tylko zaobserwował fakt.
- Trzydzieści grzywien mi odpowiada. - zaczął. - Ale co do drugiej części tej transakcji, to decyzja do mnie nie należy.- Spojrzał na Evening.

Offline Kazmir MacBrewmann

• Obywatel
  • Reputacja: 1909
    • Karta postaci

« Odpowiedź #773 dnia: 14 Marzec 2019, 20:27:38 »
- Merith debilu, ona siedzi za tobą wiesz? Odezwał się znad kawałka mięsa które kończył.

Offline Evening Antarii

• Arystokrata
  • Reputacja: 4704
    • Karta postaci

« Odpowiedź #774 dnia: 14 Marzec 2019, 20:28:38 »
Evening obdarowała kupca ładnym szerokim uśmiechem. Nie każdy bowiem mógł się pochwalić kompletnym uzębieniem, na dodatek białym. Poza tym przyszły poddany powinien znać dobroć Eve i jej przyjazne usposobienie.
-Owszem. Anielskich skrzydeł nie dziedziczy się po rodzicach. Chyba. Trzeba na nie zapracować swoją służbą- odparła mu. Nie chciała jednak spędzić całego dnia w sklepie.
-Bardzo jest pan miły, dziękujemy za miksturę- powiedziała. Miała jeszcze dodać coś o tym, by mężczyzna odwiedzał często kaplicę Zartata i dawał grzywny na sieroty, ale ugryzła się w język. To sprawa sumienia każdego z osobna. Eve powoli kierowała się do wyjścia.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #775 dnia: 14 Marzec 2019, 20:29:33 »
- Ano siedzę - powiedziała anielica kończąc ładować pistolet, uśmiech miała dziwny - Jak masz mi coś do powiedzenia Merith to powiedz proszę mi to prosto w twarz. Odwróć się grzecznie i powiedz.

Offline Zaidaan

• Magnat
  • Reputacja: 1668
    • Karta postaci

« Odpowiedź #776 dnia: 14 Marzec 2019, 20:33:45 »
- Ekhem.. To ten.. Chyba na nas czas, chłopaki.
Odchrząknął i dał taktyczny znak, że nie ma co się wtrącać w konflikt czarodzieja i nieśmiertelnej anielicy. Opuścił szybko karczmę w zorganizowanym pośpiechu nie oglądając się za siebie i nie zamierzając się w to mieszać, ani oberwać rykoszetem. Zaczekał przed karczmą na innych Bękartów, może ktoś do niego dołączy i nie będzie musiał samotnie chodzić po mieście.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #777 dnia: 14 Marzec 2019, 20:34:50 »
Nadeszła więc pora aby sfinalizować transakcję. Dragosani wygrzebał z sakiewki trzydzieści grzywien.
- A oto i pieniądze. - Położył monety na ladzie. Wziął miksturę z lady. Przyjrzał się zawartości. Wyglądała w porządku. - Dziękuję zatem i do widzenia! - pożegnał sprzedawcę.

20575 g - 30 g = 20545 g

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #778 dnia: 14 Marzec 2019, 20:38:34 »
Melkior i reszta kompanii też opuściła karczm,mę w zorganizowanym odwrocie. Elf i tak wiedział że Merith po prostu zniknie.
- Ło kurwa, biedny Merith. Poszukajmy zakładu pogrzebowego, kupimy mu wieniec.

Offline Merith

• NPC
  • Reputacja: 96
« Odpowiedź #779 dnia: 14 Marzec 2019, 20:43:02 »
Odwrócił się. - Cholera! Rosół zostawiłem na kuchence! Krzyknął i teleportował się na zewnątrz.
- Nie mogliście uprzedzić?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #779 dnia: 14 Marzec 2019, 20:43:02 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18