Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Na rozprostowanie kości

<< < (155/233) > >>

Marduk Draven:
- Koci wzrok? Hmm... hmmm. mhhh...  – zaczął mruczeć i drapać się delikatnie po brodzie w zamyśleniu. Zaczął przeszukiwać pułki. W końcu też dobył z jednej z nich małą buteleczkę. Położył ją na ladzie.- To będzie... hmm... – popatrzył na wampira i anielicę.-  30 grzywien i uśmiech tej jakże pięknej panny. Służy pani Zartatowi? – dodał i spytał.

Starzec popatrzył na Nawaara, po czym uśmiechnął się serdecznie.
– A chętnie. Wie pan, wiek nie ten – odrzekł.– Niech pan weźmie o tą skrzynię, otworzy i wypakuje te bibeloty. Są tam głównie narzędzia, raczej nie ciężkie – wskazał skrzynię.

Merith:
- W dodatku nierząd i rozpusta, a co Patty robiła publicznie palcami w ratuszu jak poszliście Melkior... no widok dwóch migdalących się anielic nie jest czymś czego się spodziewasz po członkach Bractwa. Marduk świetnie udawał zażenowanie. Ale ten, lesbomancja to moja ulubiona dziedzina magii.

Dragosani:
Cena była niższa niż w Efehidon. Nie to, żeby Drago musiał martwić się o grzywny. Tak tylko zaobserwował fakt.
- Trzydzieści grzywien mi odpowiada. - zaczął. - Ale co do drugiej części tej transakcji, to decyzja do mnie nie należy.- Spojrzał na Evening.

Kazmir MacBrewmann:
- Merith debilu, ona siedzi za tobą wiesz? Odezwał się znad kawałka mięsa które kończył.

Evening Antarii:
Evening obdarowała kupca ładnym szerokim uśmiechem. Nie każdy bowiem mógł się pochwalić kompletnym uzębieniem, na dodatek białym. Poza tym przyszły poddany powinien znać dobroć Eve i jej przyjazne usposobienie.
-Owszem. Anielskich skrzydeł nie dziedziczy się po rodzicach. Chyba. Trzeba na nie zapracować swoją służbą- odparła mu. Nie chciała jednak spędzić całego dnia w sklepie.
-Bardzo jest pan miły, dziękujemy za miksturę- powiedziała. Miała jeszcze dodać coś o tym, by mężczyzna odwiedzał często kaplicę Zartata i dawał grzywny na sieroty, ale ugryzła się w język. To sprawa sumienia każdego z osobna. Eve powoli kierowała się do wyjścia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej