Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Na rozprostowanie kości
Evening Antarii:
-Mogę zbadać okolice jeziora z powietrza. Taki zwiad może dostarczyć trochę informacji o położeniu, ilości ludzi. Mogłabym nawet wypić mikturę niewidzialności i przyjrzeć się temu miejscu bardzo dokładnie niezauważona. Tylko ciekawe, czy tu gdzieś sprzedają- zaproponowała anielica.
Nawaar:
Nawaar nawet nie przypuszczał, że musiał dopowiadać o tym, że kopalnia złota to ściema. - Kopalnia złota to jedynie wabik na tutejszych jak mówiłem. Widzę, że nie słucha się dokładnie jak mówiłem. Mauren popił sobie wina, bo wiedział, że to pewnie ostatni raz kiedy będzie mógł je wypić nim wyruszy do kopalni, bo kto jak nie mauren i dwóch krasnoludów? Zwłaszcza, że padło proste zdanie mniej majętnych, coby akurat u niego się zgadzało, ale wewnętrznie chciałby mieć ze sobą kto umie walczyć jak Samir, tylko czy on będzie chciał zaryzykować? Trochę wygląda na skrzywionego może akurat się zgodzi. Zastanawiał się tak chwilę, by skończyć wszystko co mógł oraz odpowiedzieć na pytanie Eve. - Jeżeli chodzi o chętnych to mogę zabrać się do tej kopalni jeśli zaś, o miksturę to mam dwie na potrzeby misji mogę się podzielić. Zaproponował.
Armin:
Kobieta słuchała innych z zaciekawieniem. Kiedy Evening wspomniała o miksturze pomyślała przez chwilę, a następnie zaczęła szukać czegoś przy swoim pasie.
- Evening, nie wiem czy gdzieś sprzedają, ale ja ci mogę swoją użyczyć. - powiedziała wyciągając fiolkę z ukrytej kieszonki. - I tak wiesz, że ja, magia i eliksiry niezbyt się lubimy. - zaśmiała się.
Evening Antarii:
-O!- ucieszyła się Antarii. -A więc Marduk, do ciebie należy decyzja, czy taki zwiad ma sens- Eve wolała poczekać na opinię Dravena, wszak formalnie to on był tu dowódcą.
Melkior Tacticus:
- A nie lepiej odszukać kopalnie z powietrza? Wiecie, muszą mieć przed nią obóz. A potem wparować tam z ogniem i mieczem, wysyłanie tam ochotników jest głupie. Bo co jeśli jakoś magicznie piorą mózgi? I dlatego nikt stamtąd nie wrócił? Za duże ryzyko bym posyłał tam moich ludzi jako "ochotników". Powiedział.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej