Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Na rozprostowanie kości
Patty:
--- Cytat: Marduk Draven w 10 Marzec 2019, 15:14:33 ---– No kto by się spodziewał. Ale dziw, że to człowiek oszukał demona, a nie na odwrót. Jak się nazywał? – spytał anielicę.
--- Koniec cytatu ---
- Samaël - odparła anielica - Mówi ci to coś?
Marduk Draven:
- Tak - odpowiedział anielicy.- To jedno z imion naszego "przyjaciela" - wyjaśnił. - Przynajmniej podobno... ciekawe, coznaleźli inni. Idziemy, czy jest tu coś jeszcze, co Cię interesuje?
Patty:
- A bo ja wiem... Zabrałabym to "Nurgleum", bo lektura ciekawa. A poza tym to nie wiem, przejrzałam inne książki i nie było tam nic o liszach czy demonach, tylko historyjki kto kogo kiedy i za jaką moc zabił. Nic ciekawego - anielica wzruszyła ramionami i schowała tomiszcze do torby - Idziemy?
Marduk Draven:
- Tak. Chodźmy pod drzwi, może inni już skończyli. - Marduk wziął swój tom. Popatrzył na stolik. - Zapomniałaś chyba o czymś - powiedział z lekkim uśmiechem, skinąwszy na karafkę.
Samir z kolei również dotarł do ratusza.
Samir:
Nie tracąc czasu Samir wkroczył do ratusza i rozejrzał się za pierwszą dostępną osobą.
- Gdzie znajdę burmistrza tego zacnego miasteczka? Lub tę miłą elfią panią z Bractwa? - zagadnął uprzejmie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej