Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Na zachodzie bez zmian IV - Grobowiec Sterlinga von Hohensteina
Melkior Tacticus:
- Ale to Jan Archont II jebał małe dzieci... Mordercza Kanalia? Mokra Eve? Zemsta króla Dragosaniego? Korsarz Nalasa? Perła? Gołąb? Pieniądze Marduk, i idę go kupić.
//biore
Nazwa: Nieśmiertelnik Melkiora.
Opis: Niewielki naszyjnik z wygrawerowanym imieniem, symbolem Bękartów i godłem rodu Tacticus.
2tyś grzywien
TheMo:
- Kup największy możliwy statek i nazwij go Ego Funerisa.
Marduk Draven:
- Niech będzie Zapita Kanalia.- odrzekł. Wręczył elfowi 2 tysiące grzywien.
//Przekazuję 2000 grzywien
7708g - 2000g = 5708g
Melkior Tacticus:
- Nazwa idealna. Elf przyjął grzywny, wziął worek pod pachę. - To ja zaraz wracam. Poszedł do urzędu morskiego. ÂŻe późno? Nie dla Podskarbiego. Długo myślał nad tym czy kupić bryg czy fregatę. Było go w tej chwili stać na zakup lepszej jednostki, ale wtedy musiałby dłużej spłacać Marduka i Kazmira. A miał inne plany. Fregate w sumie mieli... kupił więc bryg, nazywając go Zapita Kanalia. Zapłacił, odebrał akt własności i opuścił urząd. Wrócił do kompanów.
- Kupiony.
+2tyś grzywien=9200grz
9200-6000=3200grz.
TheMo:
- No to mamy statek boży ogółem. Przydałoby się opić zakup, nie?
Rzucił kiepa na ziemię i przydeptał gasząc peta pod swoim butem. Teraz zaczął się rozglądać po statkach za nowym nabytkiem rozmyślając który to mógłby być ich? Może ten z trzema masztami? A nie, to galeon królewski. Ta przegniła łajba z rozdartym żaglem? Oby nie. Trudno, pozostaje mu tylko czekać na chrzest, wtedy się dowie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej