Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Test kruka #34

<< < (12/14) > >>

Arivel:
//Nie do końca o to mi chodziło, ale ok.

Drzwi nie otworzyły się, do Nawaara dobiegł jedynie starczy, przytłumiony głos z wnętrza domu.
- Kto tam? Kto i po co przyszedł? - Croner po chwili pojawił się z powrotem z niewyraźnym wyrazem twarzy.

Nawaar:
- Dobry jestem Omar, chciałem zakupić jedną z pańskich mikstur, bo odmrożenia. Musiał wymyślić coś na poczekaniu, także szepnął do Cronera, który stał dalej obok niego. - Psst....Schowaj się za drzwiami jak je otworzy to wyskocz i pacnij go w łeb, tylko zrób to szybko. Polecił znowu, bo może tym razem się uda.

Arivel:
Croner posłusznie stanął z boku, a po chwili z wnętrza domu skrzypnęła zasuwa i drzwi otworzyły się ze zgrzytem.
- A tak to zapra... - niziołek, nieludzko wręcz stary i zasuszony dziadek z długą brodą nie zdążył dokończyć gdy łotrzyk pojawił się nagle koło maurena i potężnym ciosem drewnianej lagi ogłuszył Myphisto. A może i zabił, przy tak wiekowej osobie nigdy nie wiadomo. Niziołek zwalił się w samym progu na ziemię, a Naawar usłyszał za swoimi plecami trzaśnięcie drzwi, trochę jakby jakaś osoba z domu naprzeciw zobaczyła co się stało i w panice ukryła się w swoim domostwie. Tymczasem dom Wielkiego Myphisto stał przed rabusiami otworem.

Nawaar:
Udało się przynajmniej w połowie, bo mimo, że Myphisto zemdlał, a może i nie żył to mięli czas, by przeszukać cały dom nim sąsiedzi zaalarmują straż. Mauren wziął starego niziołka i wszedł z nim do środka, potem zawołał Cronera. - Panie Croner, szybko przeszukajmy dom i spadamy. Nawaar położył starca w fotelu, aby sprawdzić czy nie miał przy sobie klucza do drugich drzwi, by następnie podejść do nich starając się je otworzyć jeśli się nie dało lub, nie było klucza przy ciele to, zamierzał otworzyć okno, dając wolną drogę do działania krasnoluda.

Arivel:
Przy ciele niziołka był prosty klucz. Croner tym czasem zaczął przetrząsać półki, póki co jednak nic nie znalazł.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej