Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Ratunek z niebios

<< < (11/21) > >>

Patty:
- Ty w ogóle niewiele wiesz, co? - anielica popatrzyła na pobojowisko i nieco skatowanego bandytę - Co by tu z tobą zrobić... Chciałabym puścić cię wolno, ale ty jesteś przestępcą, w dodatku nie wykazujesz żadnych oznak poprawy. I co ja mam z tobą zrobić? Zmienisz się, poprawisz, zostaniesz bogobojnym wyznawcą Zartata?

Marduk Draven:
- Błagam! Nie zabijaj! Mogę cię tam nawet zaprowadzić, ale błagam!

Patty:
- Idziemy zatem. Tylko wyskakuj z broni i nic nie kombinuj, zapewniam że będziesz tego żałował - Patty trąciła czubkiem miecza człowieka i skierowała go na zachód. Spojrzała jeszcze na ściółkę i zobaczyła porzucony, mithrilowy miecz jednego z bandziorów. Uszkodził się co prawda w czasie walki, ale nie było to nic czego nie dałoby się naprawić. Jaki ładny, ucieszyła się anielica i podniosła broń, przerzucając pas z pochwą przez plecy i wsunęła do niej miecz.

Zabieram:

Nazwa broni: miecz ochroniarza
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 25
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 1,08kg mithrilu o zasięgu 0,9 metra.

Napisz proszę jakie uszkodzenia.

Marduk Draven:
//
Nazwa broni: miecz ochroniarza
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 25
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 1,08kg mithrilu o zasięgu 0,9 metra. Uszkodzony.

Bandyta powyrzucał sztylet. I zaczął iść. Lekko kulał przez tortury męskości. Szedł powoli, lawirując między drzewami. Co chwila nerwowo się patrzył na Patricię.

Patty:
- Szybciej, nie mamy całego dnia - kobieta popędziła bandytę. Miała ochotę popchnąć go do przodu telekinezą, zmuszając do zwiększenia tempa marszu, ale podejrzewa że w jego obecnym stanie wywróciłby się i rozpłakał, toteż poniechała tego zamiaru i szła dalej do przodu. W międzyczasie, korzystajac z okazji, załadowała pistolet nabojem z czarnej rudy, chcąc mieć pewność że broń będąca pod ręką będzie przydatna w czasie walki, a nie obciążała pas.

//Idziemy w stronę obozu bandytów, mam jednak pytanie, daleko do mojego konia?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej