Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Na zachodzie bez zmian III

<< < (7/50) > >>

Silion aep Mor:
Tak więc Silion wzruszył ramionami i spojrzał na orka przechadzającego się po pokładzie.
- Tak pamiętam Kelafa... - odrzekł - Tak więc sam sobie odpowiedziałeś na pytanie Kazmirze. Nie ma co dawać kluczowi na nas czekać. - dodał.
Nagle mężczyzna poczuł mocne ssanie w żołądku oraz usłyszał burczenie.
- Jestem głodny, masz coś do jedzenia na tym swoim stateczku? - zapytał po chwili z grymasem na twarzy - Nie zdążyłem nic zjeść przed wyjściem.

Kazmir MacBrewmann:
- Pod pokładem masz kambuz, nie wiem co tam chłopaki załadowali ale jedzenie jakieś jest.

Silion aep Mor:
Mężczyzna zszedł więc pod pokład do kambuzu przygotować sobie jakieś jedzenie. Rozbił jajka, wziął trochę przypraw oraz rozpalił w piecyku.
Na szybko zrobił sobie sadzone jajka, do tego pajdę chleba wyjął z szafki i zasiadł sobie przy stole.
Zajadał w najlepsze.

Kamirazi:
Wtedy zeszla na dół Kami, przyprowadzona smakowitym zapachem . Siadła naprzeciw Siliona pozornie nic nie kombinując po czym zwinęła mu mały kąsek.
-To co ? Czekamy aż statek ruszy , co? Zapowiada się ciekawie. 

Silion aep Mor:
Mężczyzna popił wody pomiędzy kęsami. - Tak, czekamy aż wyruszymy. Chociaż może być niebezpiecznie. - odpowiedział - Chcesz troche? - zapytał wskazując ruchem głowy na jedzenie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej