Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Na zachodzie bez zmian III
Kazmir MacBrewmann:
Nazwa wyprawy: Na zachodzie bez zmian III
Prowadzący wyprawę: Kazmir/Narrator/
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Musk (Mięsień mózgu)
Uczestnicy wyprawy: Uzupełni sie
Mimo niezbyt miłej pogody Kazmir zebrał się by ruszyć do Omas na kontrole, wpierw jednak zaszedł do domu siostry. Zapukał.
Kamirazi:
Wkurzona przerwaniem snu, zakładając pierwsze co jej wpadło w ręce podeszła pośpiesznie do drzwi. Otwarła je, gładząc szopę na swojej głowie, by poprawić włosy. Na szczęście był to tylko brat.
-Co byś chciał, hm? Nie mów mi że znów gdzieś idziemy ...
Kazmir MacBrewmann:
- No nie mów mi że spałaś, jest południe. - powiedział przewracając oczyma - Jadę z powrotem do Omas, dopilnować spraw. Przy okazji ochrzczę swój statek, no i tak pomyślałem że cie zabiore. W końcu jesteś członkinią hanzy najemnej.
Kamirazi:
Mile się zaskoczyła
-Lubię pływać statkami, w przeciwieństwie do pływania samodzielnego, tak przynajmniej nie idzie się utopić. Chodźmy!
Dokończyła kompletowanie ubioru, złapała za dostany na poprzedniej misji toporek i zgarnęła ostatnie , według niej bardziej lub mniej potrzebne rzeczy, potem wyszła przed dom.
Kazmir MacBrewmann:
- Skoczymy jeszcze do mnie po Froda i moją papuge. Poczekał aż zamknie drzwi i ruszyli błotnistymi uliczkami Podgrodzia ku domowi Kazmira. - Wiesz że król wyraził aprobatę co do naszych działań w Omas? Może nawet nada mi te ziemie, pod warunkiem że zaprowadze tam porządek. A to łatwe nie jest. Torreno może chcieć zdobyć ten grobowiec o który jest ta cała heca.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej