Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Test kruka #32
Rikka Malkain:
-Naprawdę pomożesz? Spodziewałem się raczej, że przyjdziecie ze mną skończyć, a później ograbicie z resztek majątku. Gdybyś odzyskał dziewczyny... Wróciłbym do gry, a wtedy moja umowa z wami ciągle będzie ważna! Zobaczysz, jeszcze dzięki mnie zarobicie!
W oczach mężczyzny zapaliła się iskierka nadziei.
-Zabrali je do konkurencyjnego domu. Trzy przecznice dalej na północ. Dwóch ludzi, ale nie wiem czy na miejscu nie zastaniesz ich więcej.
Rengar:
O dziwo możliwość pomocy pokazała mi część mnie której jeszcze nie znałem, ta nadzieja w jego oczach, mógłbym zgasić tą nadzieję i patrzyć jak ta iskierka znika, jednak postanowiłem iż w jego oczach zapłonie płomień.
-Jak poznam ten ich przybytek ?
zapytałem jak najbardziej oschle, nie chce by ktoś wiedział że mi zależy na sprawie.
Rikka Malkain:
-Zawsze stawiają w oknach świece okryte czerwonym szkłem. ÂŁadnie to nawet wygląda.
Rengar:
- Tak więc wyruszę bezzwłocznie.
Powiedziałem po czym wyszedłem z budynku i z błyskiem w oczach pobiegłem we wskazane miejscę.
3 przecznice na północ, to nawet blisko.
Po dotarciu poszukuje niecierpliwie wzrokiem czerwonego światła w oknie.
Rikka Malkain:
Znalazłeś właściwy budynek bez większego trudu. Ten lokal również nie wyglądał na luksusowy, ale widocznie na potrzeby podgrodzia wystarczał. Właściwie, to dom wyglądał jak jedna z okolicznych chatek. Był tylko większy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej