Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Test kruka #32

<< < (4/11) > >>

Rikka Malkain:
Nikt ci jednak nie otwiera, bo o tej porze sklep z ubraniami jest zamknięty. Z góry jednak dobiegają różne hałasy. ÂŻeby się tam dostać, trzeba będzie wejść po drewnianych schodkach widocznych zaraz obok. Po burdelu tej klasy można by się pewnie spodziewać pijackich śmiechów, pisków niewiast, albo trzeszczenia starych i mocno wysłużonych mebli. Ty, o dziwo, słyszałeś coś zupełnie innego. Był to płacz kobiety i krzyki jakiegoś mężczyzny. Poszczególnych słów nie potrafiłeś jeszcze rozróżnić.

Rengar:
Czymprędzej, bez namysłu, wbiegam po schodach. Kiedy chciałem już wyważać drzwi dotarło do mnie że mogę sobie zrujnować tym reputację u "Przyjaciela" organizacji do której chciałem wstąpić. odstąpiłem od zamiaru wyważania drzwi i postanowiłem mocno zapukać. Puk Puk

Rikka Malkain:
Krzyki i płacz po drugiej stronie ucichły w jednej chwili. Wydawało ci się, że ktoś podszedł do drzwi i zaczął nasłuchiwać. Wreszcie, po dłuższej chwili, odezwał się.
-Kto tam?
Zapytał lekko roztrzęsiony męski głos.

Rengar:
-Witam szukam właściciela tego przybytku. Zastałem go ?
Odpowiedziałem jednak w głowie miałem tuzin pomysłów jak pozbawić życia tego zasranego tchórza.

Rikka Malkain:
Mężczyzna uchylił lekko drzwi. W szparze ukazała ci się twarz wychudzonego człowieczka po czterdziestce. W dalszym ciągu wydawał się być mocno przestraszony. Szybko zmierzył twoją postać spojrzeniem. Chyba nie wzbudziłeś jego zaufania.
-To ja.
Odpowiedział, po czym przełknął głośno ślinę.
-Kim jesteś i czego chcesz? Dzisiaj interes zamknięty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej