Autor Wątek: Na zachodzie bez zmian II - Wschodni Wiatr  (Przeczytany 27708 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kazmir MacBrewmann

• Obywatel
  • Reputacja: 1909
    • Karta postaci

Odp: Na zachodzie bez zmian II - Wschodni Wiatr
« Odpowiedź #300 dnia: 08 Marzec 2017, 16:27:59 »
- Nooo... idziemy na północ. Aresztować tego oficera. Zapomniałaś? Odpowiedział Kami, wstał od stołu. Narzucił na plecy płaszcz i udał się w stronę wyjścia. - Czekam na zewnątrz.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #301 dnia: 08 Marzec 2017, 16:44:34 »
Gdy Kazmir wyszedł z budynku mężczyzna przytulił mocniej Kami, z uśmiechem na ustach dał jej buziaka w policzek.
- Odkąd Cię pierwszy raz zobaczyłem... Nie mogę przestać o Tobie myśleć Kami. Ciężko by mi było się tak po prostu po tej wyprawie z Tobą rozstać bez powiedzenia Ci tego. Zawładnęłaś moim sercem. - mówił czule, chciał przekazać to w ten sposób gdyż na wypowiedzenie bezpośrednio akurat tych dwóch słów nie mógł się zdobyć, gdyż wiązały się z nimi wspomnienia.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #301 dnia: 08 Marzec 2017, 16:44:34 »

Offline Kamirazi

• Obywatel
  • Reputacja: -295
  • Byłbyś i więcej wart ... żywocie
    • Karta postaci

« Odpowiedź #302 dnia: 08 Marzec 2017, 16:57:17 »
-Wiesz doskonale że również jesteś dla mnie wszystkim, z każdym buziakiem było mi tak głupio, niezrecznie ... ale starałam się byś mimo wszystko poczuł to,  co mi gra w duszy  Mówiąc to mocno się zarumieniła.  Przymykając oczka jeszcze na chwilę , wtuliła się poczym powiedziała. - Choć,  już czeka i na sto procent jest zniecierpliwiony. Założyła okrycie wierzchnie i ciągnąc Siliona za sobą zaszła przed dom , obok brata.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #303 dnia: 08 Marzec 2017, 17:07:54 »
- No nareszcie. Przed nami jakieś sto kilometrów drogi, dobrze że nam pogoda nie straszna. Niestety pieszo musimy iść. Powiedział wstając z ławki, zagwizdał na psa i ruszyli na północ. Było południe, może troche po. Słonko kryło sie co i rusz za chmurami. Jak na jesień było nawet ciepło.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #304 dnia: 08 Marzec 2017, 17:12:15 »
Nie mając na co czekać wyszedł z budynku przy okazji zabierając ze sobą swoje juki, zarzucił je na ramie.
Gdy tylko wyruszyli, zaczął coś marudzić w duchu, wolałby pojechać konno ale niestety nie było jak bo żadnego konia nie miał w pobliżu.
Pozostało mu więc tylko dreptanie wraz z resztą.

Offline Domenik aep Zirgin

• NPC
  • Reputacja: 434
« Odpowiedź #305 dnia: 08 Marzec 2017, 17:23:50 »
- Czekające! Ida z wami! Krzyknął Domenik podbiegając do grupy. W ręku niósł dodatkowy płaszcz.
- Masz Kami, zawsze lepiej mieć. Potem mie łoddasz.

//Na czas questa

Nazwa odzienia: płaszcz z wełny
Rodzaj: płaszcz
Typ: ubranie
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyty z 0,06kg wełny. Chroni przed zimnem do temperatury -20 stopni.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #306 dnia: 08 Marzec 2017, 22:23:09 »
- Jej! Dziękuję, skąd go wziąłeś? Jesteś świetny i naprawdę nie wiem jak Ci się wypłacę. Powiedziała zarzucając nowy nabytek na ramiona, w głębi duszy czuła że bardzo polubi ten płaszcz i niekoniecznie od do niego wróci. Uśmiechnęła się lekko, postanawiając że zawsze może zwrócić ten gest Domenikowi w jakiejś innej formie, na przykład pomocy... ale w tej chwili zachowała te przemyślenia dla siebie.

• NPC
« Odpowiedź #307 dnia: 08 Marzec 2017, 22:31:25 »
- Mam zapasowy. Nie ma za co dziecino, nie ma za co. Odparł stary krasnolud, naprawdę stary. Choć tego po nim nie widać. Był starszy nawet od Yarpena.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #308 dnia: 09 Marzec 2017, 19:43:29 »
-Miło pana poznać. Widać że dużo pan przeżył i chyba jest równie sporo do opowiadania. Przed nami długa podróż,  dołączyłam niedawno.  Jak było kiedyś na tych ziemiach ? Zwróciła się do Domenika jednocześnie ruszając, nie chciała marnować drogi na milczenie.

• NPC
« Odpowiedź #309 dnia: 09 Marzec 2017, 21:18:25 »
- A no, możnaby rzec że znam świat jak własną kieszeń. I łatwiej by było powiedzieć gdzie nie byłem i kogo nie znam niż łodwrotnie. I to nie so przechwałki. Odpowiedział, przeszli już spory kawał. - Znam osobiście króla na ten przykuad. Poznałem go jak był jeszcze zwykłym wampirem z ulicy.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #310 dnia: 09 Marzec 2017, 22:41:59 »
Wieczorem grupa dotarła do miejsca pierwszego postoju. Kopalni Srebra.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #311 dnia: 10 Marzec 2017, 19:03:48 »
Zatrzymała się wmurowana. Kopalnia była znacznie bardziej pokaźna od tej rodzinnej , którą przejąć miał Kazimir.  W niektórych miejscach wejścia groty , jednego z wielu , pobłyskiwała zachęcając do odpoczynku w jej pobliżu.  Kamirazi podziwiała ją jeszcze chwilę poczym podeszła do brata. - Na ile się zatrzymujemy ? Pomóc przygotować coś przydatnego na postój ?

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #312 dnia: 10 Marzec 2017, 19:09:13 »
Szedł, szedł i musiał przyznać że nogi to mu do tyłka uciekały, podróż piechtą była naprawde uciążliwa i męcząca. Ciągnący się czas jak i droga tylko go denerwowała, po paru godzinach zaczął narzekać pod nosem.
Na szczęście, wreszcie świecące kule wkroczyły na bezdenną czerń nieboskłonu, przyozdabiając go małymi migotliwymi punkcikami, nastąpiła noc.
W oddali malowało się coś co wyglądało na miejsce gdzie mogą zrobić postój. Mianowicie była to kopalnia.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #313 dnia: 10 Marzec 2017, 19:19:27 »
- Na noc. Podeszli bliżej bramy, zaraz jednak zatrzymali ich strażnicy.
- Stać, kto idzie!?
- Kazmir MacBrewmann, i moja kompania. Chcemy tu przekimać, to raz. Dwa, musze pogadać z Sazarowem. Nie męczą was tacy goście z kwiatem lotosu na herbie?
- Eee... męczą. W takim razie zapraszam panie. Otworzyć brame!
Otworzono wrota, czwórka krasnoludów weszła do obozu przed kopalnią. Jeden ze strażników zaprowadził nas do baraków, do jadalni gdzie podawano właśnie kolację.
- Odsapnijcie, ja ide odbyć rozmowę z Sazarowem.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #314 dnia: 10 Marzec 2017, 20:26:52 »
Widząc jedzonko , które tak lubiła , podeszła i starała się uśmiechnąć jak najszerzej może,  delikatnie sugerując co ma na myśli . Liczyła na to że uda się wytargować porcję zarówno dla siebie jak i współtowarzyszy.  Zetknęła jeszcze do tyłu czy Kazimir i Silion wraz z Domenikiem nie odeszli za daleko .

• NPC
« Odpowiedź #315 dnia: 10 Marzec 2017, 20:53:45 »
Domenik był tuż za Kami, gdy kobieta odebrała swoją porcje czegoś tam on sam podszedł po coś dla siebie. Oczywiście była to baranina... Zasiadł przy stole.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #316 dnia: 10 Marzec 2017, 21:01:10 »
Silion postanowił wziąć sprawę w swoje ręce, podszedł więc do kolejki.
- Witam, chcielibyśmy zjeść coś po ciężkiej podróży. Mam nadzieję że macie na tyle tego pachnącego jedzonka by i dla nas wystarczyło. - mówił spoglądając na wydającego jedzenie osobnika.
Gdy ten wydał mu porcję, on uśmiechnął się, podziękował i ruszył z jedzeniem do stolika.
Tam usiadł obok Kami po czym zaczął jeść z apetytem. Był naprawdę głodny.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #317 dnia: 10 Marzec 2017, 22:10:43 »
Rozmowa Kazmira z Sazarowem trwała ponad godzinę, upłynęła w dziwnej atmosferze napięcia a elf wydawał się coś kręcić. Ba! Sugerował nawet korzystny układ... a przynajmniej tak to odebrał kapral. Czyżby i zarządca brał w łapę? Krasnolud zauważył jeszcze coś dziwnego, gdy wchodził do gabinetu elf szybko chował  jakieś papiery, mignęła mu tam pieczęć lotosu. Chyba. Tak czy inaczej, dosiadł się w końcu do stolika Kami i Siliona.
- Nie mam dowodu ale... zarządca kopalni coś kombinuje. Szepnął po krasnoludzku tak by tylko jego kamraci go zrozumieli.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #318 dnia: 10 Marzec 2017, 22:54:30 »
- To co? Idziemy go przycisnąć? - szepnął po czym pociągnął solidnego łyka piwa z kufla. Miał ochotę obić komuś mordę a potem się zdrzemnąć.
Chociaż musiał przyznać że chęć snu wygrywała z instynktem... Chciał się położyć w łóżku, przytulić do Kami czując dotyk jej ciała i zasnąć. ÂŚnić nierealne sny...
Co miało zostać zjedzone, zjedzone zostało, mężczyzna rozglądał się wokół, lustrując znajdujące się przy innych stolikach osoby.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #319 dnia: 11 Marzec 2017, 21:13:00 »
- Widziałam tam za winem siennik,  dosyć ustronne miejsce. Jeśli też już zjadłes,  przejdźmy się tam... Też jestem zmęczona Powiedziała do Siliona - Jesteś przewygodną poduchą Dodała znacznie ciszej wprost do jego ucha. Wstała od stołu , ukłonem dziękując towarzyszom. Mięso dziś podane było dla niej doprawdy znamienite.  Upewniając się ze i brat nie zostanie bez łóżka, jeszcze raz znacząco popatrzyła na Siliona.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #319 dnia: 11 Marzec 2017, 21:13:00 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18