Autor Wątek: Na zachodzie bez zmian II - Wschodni Wiatr  (Przeczytany 27724 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamirazi

• Obywatel
  • Reputacja: -295
  • Byłbyś i więcej wart ... żywocie
    • Karta postaci

Odp: Na zachodzie bez zmian II - Wschodni Wiatr
« Odpowiedź #280 dnia: 06 Marzec 2017, 15:59:54 »
-Dzień dobry Sil. Szepnęła ,w duchu mając nadzieję że nie ma nic przeciwko temu zdrobnieniu, bardzo je lubiała.  Poczuwszy, że kiszki jej marsza grają zaproponowała przyjacielowi - Choć może zobaczymy kto się tam tak tarabani.  Może uda nam się załapać na jakieś śniadanko . Entuzjazm ją rozpierał , nie sposób było siedzieć spokojnym, skoro miała iść dziś ku kolejnej przygodzie.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #281 dnia: 06 Marzec 2017, 17:24:16 »
By myśleć o byciu szwagrem, było jeszcze o wiele za wcześnie tak więc ewentualne plotki czy coś które mogły się narodzić w głowach pewnych osób nie były uzasadnione.
Ziewnął zatykając usta dłonią po czym przeciągnął się leniwie. Pogłaskał ją po głowie i dał buziaka w policzek.
Usiadł na łóżku które jak poprzedniego wieczoru myślał, było wygodne. Spojrzał jeszcze raz w jej stronę.
- Tak, chodźmy coś zjeść. - rzekł rozleniwiony po dobrym śnie - Zastanawiam się co nas dzisiaj czeka.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #281 dnia: 06 Marzec 2017, 17:24:16 »

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #282 dnia: 06 Marzec 2017, 22:21:03 »
Wstała z łóżeczka i zaczęła iść powoli w stronę drzwi , czekając aż Silion zdaży się zebrać . Do pomieszczenia, w którym urzędował garnkami brat weszli juz wspólnie .
-Cześć Kaziu , co tam masz ?

Offline Kazmir MacBrewmann

• Obywatel
  • Reputacja: 1909
    • Karta postaci

« Odpowiedź #283 dnia: 06 Marzec 2017, 22:31:56 »
- Jajecznicę na baraniej kiełbasie. Cześć. Powitał siostrę i szwagra Siliona, nakładając im po po porcji. - Smacznego.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #284 dnia: 06 Marzec 2017, 22:39:01 »
Uważała, że brat zdecydowanie za bardzo zapędza się w myślach w stosunku do towarzyszącego jej mężczyzny. Jedząc już skarciła go wymownym spojrzeniem. Przegryzła kiełbasiane danie pajdą chleba, obserwując co też tym razem wymyśli los. Niedługo wyruszają, po tak mile spędzonej nocy to będzie naprawdę kreatywny dzień  -Tylko jeszcze umyć gdzieś po drodze by się zdało Pomyślała

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #285 dnia: 06 Marzec 2017, 22:45:33 »
Męźczyzna wraz z Kami wszedł do kuchni, poczuł tak lubiany przez niego zapach jajecznicy za którą gotów zabijać. Uśmiechnął się na widok jedzonka, odebrał swoją porcję i zasiadł za stołem by zjeść póki jeszcze ciepła.
Zajadał się z ochotą wytworem Kazmira, jego dziwne przeczywające spojrzenie zignorował.
Póki co przecież nie zrobił nic niestosownego.
Jedzenie mu smakowało tak więc dość szyko znikało z talerza.
- Kazmir, tak więc co planujesz? Gdzie mamy wyruszyć? - był ciekaw misji gdyż gdyby w niej nie były potrzebne jego 'ukryte' zdolności, nie brano by go ze sobą.
Nabrał sobie wody z wiaderka stojącego w rogu stołu w kubek i popił jedzenie.

Zastanawiał się jak się jego życie teraz będzie toczyło, jak będzie wyglądać i tak dalej... Od zniknięcia Armin już długo był samotny...
« Ostatnia zmiana: 07 Marzec 2017, 09:16:14 wysłana przez Silion aep Mor »

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #286 dnia: 07 Marzec 2017, 12:52:31 »
- Poczekamy do południa, może pojawi się wysłannik z Nardei. Po negocjacjach pojedziemy do Zamku Omas.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #287 dnia: 07 Marzec 2017, 17:26:57 »
Przyglądała się im jak łapczywie pochłaniają jajecznicę, z dworu słychać było już szumy, gwar pozostałych współtowarzyszy. Gdy usłyszała że jedyne co pozostało to czekać, wstała, przeciągnęła się lekko i uśmiechając się do obu wyszła za próg. Zależało jej na szybkim pojawieniu się wysłannika i by dzień się zaczął na dobre.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #288 dnia: 07 Marzec 2017, 18:10:49 »
Ten czas w końcu nadszedł, od zachodu nadjechał samotny jeździec dzierżący chorągiew Torreno. Srebrny kwiat lotosu na czarnym tle. Wpuszczono go do wioski i wskazano gdzie przebywa Kazmir. Człowiek ów zatrzymał sie przed Kamirazi.
- Ja do dowódcy.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #289 dnia: 07 Marzec 2017, 18:16:43 »
-Jestem jego siostrą.  Już prowadzę   pokazała mu drogę do pomieszczenia , w którym był brat.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #290 dnia: 07 Marzec 2017, 18:17:04 »
Mężczyzna akurat wychodził z budynku, dojrzał jadącego w jego i Kami stronę jeźdźca. Zaintrygowało go to, zwłaszcza jak zauważył owy kwiat lotosu. Z ciekawością przyglądał się temu sztandarowi.
Gdy mężczyzna jadący konno zatrzymał się przed chatą sołtysa nie rzekł nic, nie chciał wchodzić przypadkiem w zdanie stojącej obok kobiecie.
Stał z kamienną twarzą, był ciekaw jakie wieści niesie posłaniec.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #291 dnia: 07 Marzec 2017, 19:11:32 »
Wszedł do środka, zatrzymał się przed Kazmirem. Kami i Silion też.
- Gustav von Deren, jestem tu...
- By podpisać akt kapitulacji. Bezwarunkowej. Daje wam szansę na uniknięcie masakry, na morzu czeka fregata. Gotowa ostrzelać Nardeę podczas gdy my zaatakujemy od frontu, mamy maga zdolnego do zrzucenia wam na łby meteorytów, deszczu ognia... Wiem że Torreno nie wie o tym że na lewo okradacie Valfden, że bawicie sie w handlarzy niewolników. Wydacie mi osoby tym kierujące, reszcie pozwole odejść. Uczciwe, prawda siostro?

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #292 dnia: 07 Marzec 2017, 20:21:56 »
-Jest dokładnie tak jak mówisz Kaziu   Powiedziała twardo z rękami założonymi na piersi , ciekawa co odpowie przybysz.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #293 dnia: 07 Marzec 2017, 20:41:01 »
- Ja jeszcze powiem tak... Jeżeli nie pójdziecie na nasze warunki... No cóż... My, a przynajmniej ja będę ścigał was jak wygłodniały wilk... Do ostatniego wybijemy was... - dodał swoje dwa grosze.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #294 dnia: 07 Marzec 2017, 22:36:41 »
- Daje wam tydzień.
- Tydzień? Tyle to się płynie na Doral, Torreno nie...
- Oczywiście że nie zdąży. Bo nic mu nie wyślecie, odejdziecie tak po prostu.
- Ale... wykopaliska...
- Nimi zajmę sie ja. Któryś raz już przerwał von Derenowi.
- Panie MacBrewmann, mój poprzednik nie żyje a to on odpowiada za wszelkie... nieodpowiednie działania. Zgodzę się na opuszczenie Valfden, ale tylko z Dazelmoino.
- Nie pozwolę na otwarcie grobowca starożytnego wampira. To raz. Dwa, zamieniliście całą wioskę w zombie. To jest... zbrodnia wojenna. Dlatego też mam takie a nie inne żądania. Nie chcę wojny z waszym... Księstwem. Tych nam starczy.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #295 dnia: 07 Marzec 2017, 22:55:15 »
Słysząc o wampirze ciarki jej przeszły po plecach. Nie chciała po hordzie zombie mieć z nim nic wspólnego.
-Wojna jest złem, mówi się iż powstaje z konieczności a przez waszą głupotę toczą się one co chwila, a przynajmniej bitwy!
-Mogliby trochę pomyśleć To już dodała jedynie w myślach, wycofując się i połowicznie chowając za postać Silona, tam czuła się zdecydowanie bezpieczniej

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #296 dnia: 07 Marzec 2017, 23:10:47 »
- To mamy pat. Bo ci z wykopalisk nie ustąpią.
- Masz szansę więc uratować chociaż resztę ludzi. Kazmir skończył pisać list, zawierał on żądania. - W ciągu tygodnia chcę tu widzieć dowódców których aresztuję. Reszta ma odpłynąć. Inaczej... uderzymy na Nardeę.
- Masakrując cywili? Spytał. Zadając ćwieka Kazmirowi. Ale przynajmniej wiedzą że tacy są.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #297 dnia: 07 Marzec 2017, 23:33:04 »
- Tak... Cel uświęca środki. - odrzekł głosem lodowatym niczym bezdenne czeluście otchłani.
- A teraz radzę robić co MacBrewmann mówi bo... no po prostu skończy się to źle z tym że nie dla nas.
Chowającą się za nim Kami zlustrował jednym okiem po czym otoczył ją ramieniem dając znak by się nie bała. Taki gest zawsze pozwalał zapomnieć choć troszkę o troskach.
« Ostatnia zmiana: 08 Marzec 2017, 10:31:03 wysłana przez Silion aep Mor »

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #298 dnia: 08 Marzec 2017, 15:37:38 »
- Taa, wierz mi że jestem do tego zdolny. Ale tylko w ostateczności. Kazmir nie był taki jak (nie)sławny Tacticus, ten to by zmasakrował wszystko i wszystkich.
- Cóż... dobrze. Zgadzam się. Ale musicie wiedzieć jedno, nekromanta kierujący wykopaliskami i odpowiedzialny za los wsi Kozy się nie podda. Ten człowiek to oddany uczeń Torreno.
- Poradzimy sobie. Tak więc... tydzień. I mimo wszystko dziękuję. Ocaliłeś sporo ludzi.
- Nie jestem potworem, nie wszyscy na Doral to bandyci. Proszę o tym pamiętać. Zegnam więc. Skłonił się, zabrał dokument i odjechał.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #299 dnia: 08 Marzec 2017, 16:15:50 »
Gdy spoglądała jak gość odjeżdża zrobiło jej się potwornie żal tych wszystkich, którzy mogli zginąć, tych którzy zginąć już zdążyli jeszcze bardziej.
- Co teraz robimy Kaziu ?
Zapytała brata łamiącym się głosem, wtulając się czułe w Siliona. Niby tylko obejmywał ją,  ale był w jej oczach jak bohater.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #299 dnia: 08 Marzec 2017, 16:15:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18