Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Na zachodzie bez zmian I

<< < (21/49) > >>

Kazmir MacBrewmann:
- Vrih? Powiedział niewyraźnie z gębą pełną ziemniaków, przełknął. - Ja tam byłem, incognito. To obok Zuesh, jedyne co wiem to to iż lubują się w kontaktach z podejrzanymi typami. A po ulicach chodzą ci najemnicy o których mówiłeś. Rządzi tam Ulrich von Jungangren, a przynajmniej rok temu tak było. Dodał, napił się pysznego ciemnego piwa. Rozpoznał w nim Ekkerundzkie pochodzenie. Odstawił kufel i otarł twarz o rękaw.
- To co robim?

Rikka Malkain:
Czując krew Rikka puściła oko do elfa. Dobrze, że o niej pamiętano. Dzięki temu nie będzie musiała uszczuplać swoich zapasów, które chciała zachować na czarną godzinę, albo gdyby potrzebowała dodatkowej energii. Wampirzyca posmakowała więc swojej „zupy”. Gęsia. Nawet smaczna.
-Mówicie o wyspie Dihok?
Tyle Rikka kojarzyła z map. Sama od urodzenia nie opuszczała Valfden, ale też nigdy nie było takiej potrzeby. Teraz jednak zapowiadało się na to, że być może będzie wreszcie musiała. Wciągnęła się już w tą sprawę wystarczająco mocno, by chcieć dotrwać do końca. No, a przynajmniej zostanie na tyle długo na ile będzie się to opłacać. Wtedy Kazmir zadał bardzo dobre pytanie. „Co robić?”
-Może powinniśmy dorwać tego kto kieruje sprawą w Omas i trochę go przycisnąć. Wtedy dowiemy się więcej.

Kazmir MacBrewmann:
- Tak, Dihok. Tylko ten tego jak?

Mirzak aep Rothgar:
- Udając nowych wiernych. Bogatych i wpływowych, o wyjątkowych zdolnościach. Odezwał się milczący do tej pory krasnolud, zajęty słuchaniem, jedzeniem i piciem.

Rikka Malkain:
Rikka szybko przytaknęła synowi Rothgara.
-To rozwiązanie wydaje się najprostsze, ale i najskuteczniejsze. Zdobędziemy ich zaufanie, a później chwycimy za gardło przywódcę kultu z Omas i zmusimy by wydał nam nazwiska swoich przywódców, oraz opowiedział trochę o ich motywacjach. Właściwie to moglibyśmy też od razu dać się przetransportować na Dihok, chociaż to byłoby dosyć ryzykowne posunięcie. Lepiej zdecydować o szczegółach gdy już dotrzemy na miejsce i przyjrzymy się problemowi z bliska.
Wyraziła swoją opinię.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej