Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Szmuglerzy świętości

<< < (8/11) > >>

Marduk Draven:
- Co około miesiąc na czarnym rynku pojawiają przeróżne rzeczy. Ludzie licytują wtedy statuetki Zartata, Zewoli, Rashera, Nalasa, wszystkich bogów. Mogę Ci pokazać, gdzie się te aukcje odbywają, ale jest kilka spraw...- przerwała na chwilę.- Po pierwsze, nie radzę iść tam z tym płaszczem, po drugie nie rujnujesz całego czarnego rynku. Rozumiesz?

Gorn Valfranden:
Gorn uważnie wysłuchał informacji. A więc skradzione towary pojawiały się co mniej więcej miesiąc. Następują wtedy aukcje w których ludzie licytują statuetki wszystkich bogów. - To oczywiste, przecież wiem że pójście tam w tym płaszczu natychmiastowo by mnie zdekonspirowało. I tak nigdy nikomu się nie uda zniszczyć całego czarnego rynku więc spoko. Zanim poproszę abyś mi pokazała gdzie przeprowadzane są te aukcje to mam parę pytań. Kiedy będzie najbliższy przetarg? Wiadomo ci coś o organizujących te ,,imprezy? Skończył swój bardzo długi jak na niego wywód wymawiając z sarkazmem słowo impreza. Był ciekaw pewnej sprawy. Czy złodzieje którzy kradną ten łup sami go sprzedają? czy przekazują je jakimś paserom którzy rozprowadzają ten towar i po mieście? trzeba będzie się tego dowiedzieć.

Marduk Draven:
- Jutro, późnym wieczorem. A o organizatorach, cóż. Różne persony, raczej ze sfer wyższych.- odrzekła.

Gorn Valfranden:
Chłopak kiwnął głową.  - Zatem proszę abyś mnie tam zaprowadziła. Powiedział krótko do jakże pięknej  niewiasty z którą siedział przy stoliku. A więc jutro  się zacznie. Najprościej będzie wkręcić się na tą licytację i wziąć w niej udział. W ten sposób może mu się udać zdobyć potrzebne informacje.

Marduk Draven:
- Jutro Ci pokażę. Dziś odpocznij i przygotuj się.- powiedziała.- Noclegi w tej tawernie są nawet schludne, jak na te portowe.- dodała.- No i ceny w normie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej