Autor Wątek: Gdzie się podział ten czarnuch?  (Przeczytany 5183 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Gdzie się podział ten czarnuch?
« Odpowiedź #40 dnia: 08 Listopad 2016, 15:36:53 »
Rozmowa nabrała normalnego obrotu i wystarczyło do tego jedynie schować broń choć szkoda, że obyło się bez walki, którą chciał rozpętać w tej karczmie- Z chęcią poznam kolesia co sprzątnął tego brudasa, może dzięki temu odzyskam klejnoty rodzinne. Ten twój szefciu, gdzie przebywa? Zapytał wyraźnie zaciekawiony a dzięki temu będzie towarzyszą łatwiej dorwać maurena i wyciągnąć go z bagna, a przy okazji zrobić jakąś mocną zadymę na froncie przeciwko bandytą.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #41 dnia: 08 Listopad 2016, 16:21:20 »
- A bo ja wiem? Albo siedzi u siebie, tam na górze, w tej małej... hm... świątyni, albo rżnie jakąś dziwkę. Tak czy inaczej, żeby się do niego dostać, będziecie musieli przejść testy zaufania, które wyznaczą jego zaufani ludzie. Mój test już zdaliście. Pokazaliście, że macie jaja do walki... Chętnie bym was widział na jednym z naszych okrętów. Jesteście gotowi na taki krok?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 08 Listopad 2016, 16:21:20 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #42 dnia: 08 Listopad 2016, 16:32:40 »
Kiellon wysłuchał propozycji pójścia i przystąpienia do nich na te testy, ale jako świeżo upieczony paladyn nie widział siebie w roli sługusa, bo to przechodził jako rekrut w bractwie teraz miałoby się to znowu powtórzyć! Właściwie nie mięli wyjścia, gdyż szans na wygranie tego pojedynku nie mieli za dużo ludzia na dwóch a wycofanie  się mogło oznaczać krwawą rzeź, której tak pragnął krasnolud, ale w swoich wyobrażeniach wolał być po tym wszystkim cały! W każdym bądź razie zgodził się i wiedział, że Marduke nie jest głupi i również przystanie na propozycje, chyba?
- Ja za klejnoty jestem w stanie zrobić wszystko. 

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Reputacja: 4731
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #43 dnia: 08 Listopad 2016, 16:36:13 »
Zapowiadało się na dużo dłuższą zabawę w skurwysyna. Oby tylko nie chcieli opierdalania gał, czy innych czynności seksualnych... no i że, nie będzie musiał krzywdzić niewinnych, by dostać się do tego ich szefa. Byłby to nie tylko uszczerbek na dumie, czy honorze, ale także sumieniu,które to Draven bardzo szanował i pielęgnował. Wkupić się w ich łaski, dowiedzieć się co z Mohamedem, a potem zabić tych skurwieli. Takiego planu się trzymał. Ale jak zapewne wiadomo, prawie zawsze pojawiają się niechciane komplikacje. Paladynowi zostało jedynie modlić się do Zartata, oraz spytać o tych zaufanych ludzi.
- Podaj no listę tych zaufanych ludzi.
Teraz też zostało m czekać na odpowiedź. Całą sytuacja zwyczajnie mu śmierdziała byciem popychadłem zwykłych szumowin, których jedynym zajęciem jest chlanie, rżnięcie kurtyzan oraz rabowania połączone z zarzynaniem niewinnych, niczym owieczek na ofiary jakiś prymitywnych bóstw. Westchnął.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 08 Listopad 2016, 16:52:06 »
Ivars spojrzał na was po kolei. Zorientowaliście się dopiero wtedy, że Muhmed gdzieś zniknął. Po prostu jakby go gdzieś wywiało. Wyparował.
Mruknął coś niezrozumiale pod nosem, po czym przeciągając się, zaczął mówić:
- Pierwszy jestem ja, rzecz jasna. Później macie Dracona, jest tutejszym kowalem. Snis jest naszym zwiadowcą. Szef bardzo ceni sobie jego rady, bo w swoim fachu jest niezastąpiony. Andre zajmuje się tutejszą areną. Wojownik z niego co nie miara. Prawdziwy człowiek północy! - prychnął. - Prócz tej trójki, jest jeszcze dwóch, których musicie odhaczyć. Krajs i Zdzisu. Obaj.. Mh... Coś dość narwani i niekonwencjonalni. Nie mam pojęcia, czego możecie się od nich spodziewać. Mimo to, Nicko szanuje ich słowo i to ono może zaważyć o waszym przystąpieniu. Więc lepiej się starajcie...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #45 dnia: 08 Listopad 2016, 18:41:22 »
Krasnolud zapamiętał wszystkie imiona o dziwo, ale nie wiedział podstawowej wiedzy a mianowicie, gdzie oni są. Potrzebował w miarę dokładnej lokalizacji inaczej będzie im ciężko szukać ludzi w tej mieścinie, w którą trzeba było posprzątać z tych wszystkich śmieci.- Dobra chłopie, ale najpierw powiedz gdzie ich znaleźć, bo to pozornie mała mieścina. Dasz jakieś wskazówki gdzie szukać ów ludzi do testu? Zapytał w sumie o jedną z najważniejszych rzeczy.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #46 dnia: 08 Listopad 2016, 21:46:22 »
- Sami ich znajdźcie. Pomysłowość i radzenie sobie w terenie jest dla nas bardzo ważne.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #47 dnia: 08 Listopad 2016, 21:55:33 »
Uśmiechnął się.
- Bo zaraz znowu zaczniemy do siebie mierzyć.- rzucił żartem, szczerząc się w uśmiechu. Następnie odsunął się od baru, poklepał krasnoluda po ramieniu i skierował się do wyjścia. Wyszedł. Odetchnął.
- Kurwa, gdzie jest Muhmed?- spytał retorycznie.- Kogo chcesz najpierw szukać?- spytał Kiellona.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 09 Listopad 2016, 08:10:33 »
- No dobra jakoś sobie poradzimy. Powiedział niezadowolony z faktu, że będzie musiał przeczesywać całą mieścinie, żeby odnaleźć ludzi i zdobyć ich zaufanie. Paladyn nie czuł się najlepiej będąc na ich usługach, ale cóż trzeba było honor oraz dumę wsadzić w buty i ruszać w świat w poszukiwaniu tutejszych zbirów. Następnie wyszedł za Mardukiem przed karczmę będąc wcześniej poklepanym po ramieniu. - Zniknął pewnie na wieść, że chcemy się z nimi zbratać albo szuka Mohameda na własną rękę, tak czy siak arena będzie najłatwiejszym celem do odszukania. Stwierdził akurat coś prostego, bo dzięki zaliczonej arenie będą mieć jednego człowieka z głowy, ale żeby nie szukać po omacku to postanowił zapytać jednego z przesiedleńców, który kręcił się koło karczmy.
- Dobry człowieku słyszałeś może coś o tutejszej arenie? Jeśli tak to prosiłbym o wskazanie kierunku. 
Teraz czekał na pozytywom odpowiedź oraz kierunek w jakim trzeba będzie pójść.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #49 dnia: 09 Listopad 2016, 19:15:26 »
Człowiek pokazał, że nie ma języka. Cóż, wskazał jedynie palcem w którym kierunku musicie się udać. Południowy wschód. Potem po prostu odwrócił się na pięcie i odmaszerował lekko chwiejnym krokiem w stronę przystani. Nie pozostało wam nic innego, jak tylko udanie się we wskazanym kiernku.
Gdy tak sobie szliście, kątem oka Kiellon dostrzegł tajemniczą postać, przyglądającą wam się z półmroku ogrodzenia. Była ubrana w długie, czarne szaty. W ręce dzierżyła kostur. Spod głębokiego kaptura czatowały ostre, pełne tajemnic oczy i baiła, długa niemal do pasa broda.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #50 dnia: 09 Listopad 2016, 19:35:16 »
Człowiek bez języka? Za dużo gadał i mu go odjęli czy jaki grzyb? Te pytanie nurtowały go przez chwilę, ale i tak uzyskał odpowiedź na swoje pytanie czyli facet słuch miał w porządku. Teraz udając się we wskazanym kierunku, ruszyli przez malowniczą wieś, w której działy się złe rzeczy, gdyż wszędzie rządzili bandyci a dwójka paladynów była na ich rozkazy, to jest wręcz niedorzeczność! Kiellon i Marduke dochodząc do miejsca gdzie jest arena, zauważył pewnego dziadka przynajmniej wyglądał na takiego, bo miał określone atrybuty czyli długa broda, laska i wyglądał staro! Tutaj pomyłki nie mogło być, więc brodacz zwrócił się do kompana w niedoli.
- Zauważyłeś? Starzec się nam przygląda, jak myślisz czego może chcieć?  
Zapytał brata zakonnego co sądzi o sytuacji nim krasnolud podejdzie i zagada do niego.

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #51 dnia: 09 Listopad 2016, 19:44:02 »
Kolejny powód, do pomsty...- pomyślał rycerz, w czasie "rozmowy" z pozbawionym języka człowieczyną. Szli tak, przez te zapomniane przez bogów miejsce, ku miejscu, gdzie niemy człek wskazał arenę. Nadeszło małe pocieszenie. Pokiereszowanie co po niektórych skurwieli na arenie. Po chwili zagadał Kiellon, mówiąc o jakimś starcu, który to podobno ich obserwuje. Marduke popatrzył w jego stronę.
- Przekonajmy się.- zmienił nagle kierunek marszu, idąc w stronę rzeczonej osoby. Z nie pewnością mącącej jego umysł, oraz pragnieniem utopienia bandytów w ich krwi. Zaszedł w końcu do niego.- Powiedz starcze, czemu tak się nam przyglądasz?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #52 dnia: 09 Listopad 2016, 19:46:21 »
Za Mardukiem ruszył Kiellon, który również zmienił trasę przemarszu, co było wręcz oczywiste. Brodacz stanął na przeciw innego brodatego, po czym zmierzył go wzrokiem. Pytanie już padło, więc tym razem milczał a zamiast tego uważnie nasłuchiwał.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #53 dnia: 09 Listopad 2016, 21:51:16 »
- Skomplikowane jest to życie, czyż nie, Kiellonie aep Kharimie? A co o tym sądzisz ty, Marduke'u Dravenie? Obaj bohaterowie narodowi, dzielni wojownicy odznaczeni ziemiami i tytułami po wielkiej wojnie z demonami. Co Bogowie chcieli mi przekazać, sprowadzając was do tej niewielkiej mieściny niemal na końcu wyspy? Czy jesteście Bożymi wysłańcami? A może służycie jedynie sobie, mhm? Co tu robicie, "dzielni" rycerze?

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #54 dnia: 09 Listopad 2016, 21:58:09 »
Draven zbliżył się do niego ze złowrogą miną. Chędożony eremita. Garbaty staruch parający się czarną magią...- pomyślał. Zacisnął głośno pięści i wejrzał w oczy starcu.
- Skąd niby wiesz, kim jesteśmy?- zapytał ze zdziwieniem starca, głosem pełnym goryczy i złość.
A może nie był czarnym magiem, acz normalnym? Chociaż takim także nie rzadko odwalało...

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #55 dnia: 09 Listopad 2016, 22:04:46 »
- Jestem tym, którym jestem. ÂŚwiatłem i mrokiem. Ziemią i lądem... Bla, bla bla - urwał. - W skrócie, jestem magiem. Potężnym... A może nie? Może mi się tylko wydaje? Wiem jedynie, że Ci ludzie pięknie smażyliby się w płomieniach
Wyprostował się i ściągnął kaptur. A potem sztuczną brodę. Stanął przed wami młody elf, ubrany w skromne, czarne szaty maga bojowego. Szyte na zamówienie, z delikatnymi, srebrnymi wstawkami.
- Choć powinienem się przedstawić, nie zrobię tego. Możecie mówić na mnie Zasir, bo tak przedstawiłem się panu tych ziem, Mohamedowi. Jestem... Jego oczami i uszami w tej części gminy Vodaemin. Wszystko, co tutaj się dzieje, to, co wiedział ten czarnuch... Wszystko zawdzięczał mi. To ode mnie dostał informacje na temat tego, że na tych ziemiach pojawił się Nicholas i jego banda. I w sumie, jakby nie patrząc, sprowadziło to na niego niebezpieczeństwo. Ach, głupi ja. Mimo, iż na karku mam już ponad setkę, nadal głupio postępuje.. Ach... Głupi, głupi! Ciekaw jestem, kto pozwolił mi się uczyć magii? Chyba jakiś kompletny debil... ALe nie! Mistrz nie był debilem! Był jednym z najmądrzejszych znanych mi ludzi! To on mnie wszystkiego nauczył...
Ostatnie zdania wypowiedział jakby do siebie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #56 dnia: 09 Listopad 2016, 22:32:42 »
Krasnolud podniósł pytająco brew kiedy ów facet znał trochę szczegółów z życia towarzyszy- Widzę, że wiesz wiele "magu" albo dobrze znasz każde plotki z różnych miejsc. Inaczej mówiąc nie pomyliłeś się i jesteśmy tymi osobami, o których opowiedziałeś i skoro mamy za sobą to przywitanie dojdźmy do konkretów. Wtedy nawet nie zdążył zareagować brodacz, bo elf odsłonił swoje karty a mianowicie ściągnął kaptur, zdjął sztuczną brodę i wygląd jego diametralnie się zmienił, gdyż miał na sobie ubiór wręcz szlachecki i teraz rzeczywiście wyglądał na maga, ale czy rzeczywiście nim był? Na początku zachował się normalnie, ale po czasie jego reakcja była taka, jakby nie miał wszystkich klepek. Jednak to nie przeszkodziło Kiellonowi w prowadzeniu dalszej rozmowy a nawet kupił brodacza tym tekstem, że postanowił się samemu odkryć swoje intencje.
- Zasir czy jak ci tam, słuchaj jesteśmy przyjaciółmi Mohameda i poszukujemy go. Skoro jesteś oczami i uszami a do tego znasz imię dowódcy bandytów, to pewnie też wiesz gdzie przebywa nasz czarny przyjaciel, wszak jesteś magiem, prawda?  
Zapytał w sumie retorycznie, o byciu magiem, ale chciał w ten sposób przekonać go do siebie i jednocześnie upewnić go kim jest.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #57 dnia: 11 Listopad 2016, 18:02:04 »
- Tylko Bogowie znają odpowiedź na to, gdzie znajduje się Mohamed. Tylko oni i nikt inny! - zagrzmiał. - Czy jesteście gotowi na poświęcenie, by go uratować? Poddać się woli Bogów? Woli Rashera, pana i władcy mojego przełożonego?
Narysował coś na ziemi kosturem. Przypominało to trochę pentagram, choć nie do końca byliscie pewni, co zamierzał.
- Tylko testy poświęcenia i prawdy mogą ukazać nam miejsce pobytu czarnego proroka!

Offline Marduk Draven

• Kanclerz Koronny
  • Memento mori.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #58 dnia: 11 Listopad 2016, 18:05:58 »
- Służę Zartatowi.- odrzekł dumnie.- Panu światła, nie śmierci. - dodał. - Ale jeśli trzeba, zrobię to, czego oczekujesz od nas.- przyjrzał się temu co elf wyrysował kosturem.- Więc co mamy zrobić?- zapytał?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #59 dnia: 11 Listopad 2016, 18:25:10 »
- Poświęcenie i chęć niesienia pomoc nie jest mi obce elfie. Rzucił pogardliwie w stronę długouchego, bo jak każdy z nich miał kij w dupie i ten nie odbiegał od tego stereotypu a to, że jest magiem potęgowało to przeświadczenie! Ten krasnolud był dość konserwatywny i walił stereotypami. Kiellon spojrzał co narysował magik i miał dziwne przeczucie, że to się dobrze nie skończy. - Czarnego proroka a to ci dopiero. Zaśmiał się, bo dawno nie słyszał czegoś tak zabawnego, co nie zmieniało jego postanowienia w uratowaniu czarnucha!
- Piszę się zatem co mam robić?     

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 11 Listopad 2016, 18:25:10 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything