Autor Wątek: Rasher swe dziatki pozna - Emerick  (Przeczytany 10332 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zaidaan

• Magnat
  • Reputacja: 1668
    • Karta postaci

Odp: Rasher swe dziatki pozna - Emerick
« Odpowiedź #80 dnia: 18 Sierpień 2016, 00:13:20 »
Gdy ten kręcił się w najlepsze został akurat złapany przez swojego towarzysza - Co? Muszę poszukać łysego człowieka z jaszczurką na twarzy. - Pewnie to nic nie poskutkowało na ogrodnika i ciągnął dalej Emericka w swoją stronę.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 18 Sierpień 2016, 00:48:55 »
I zaszliście pod kolejne drzwi, przed którymi siedział kolejny ochroniarz z kolejną kuszą.
-Czego?!
- Kolega jest tutaj od Zueshczyka. Chce się widzieć z szefem.
-Co? I on tu... Chwila.
Otworzył drzwi i wszedł na chwilę. Potem powrócił.
-Koleś wchodzi. A ty, pójdziesz za mną.
Nawet w takim świetle można było dostrzec bladość twarzy ogrodnika. Chyba nawet bał się zapytać co z nim będzie. Ty zaś miałeś wolną drogę do szefa bandy przemytników.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 18 Sierpień 2016, 00:48:55 »

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 18 Sierpień 2016, 00:55:10 »
Spojrzał na odchodzącego kompana z strażnikiem, przez chwilę jeszcze się zastanawiał co z nim będzie i było mu trochę go szkoda. Ale bez zbędnego ociągania się wszedł przez drzwi do szefa tego wszystkiego gdy już był w środku zamknął za sobą drzwi i się zatrzymał za nimi.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 18 Sierpień 2016, 01:18:05 »
Pokoik był niewielki, ale za to ładnie wystrojony. W miarę, jak na tutejsze warunki. Surowe ściany zostały upiększone skórami egzotycznych zwierząt, jak wiwerny czy harsesisy. Pod nimi znajdowały się też półki z książkami, lecz tych nie było za wiele. Z góry wisiało coś na kształt żyrandola świecącego dziwnym, magicznym światłem. Wisiał on wprost nad solidnym, dębowym biurkiem. Za nim siedział pewien jegomość. Po uszach było widać, że jest on elfem. Krótkie jasne włosy i smukła twarz oraz szczupła sylwetka tylko to potwierdzały. Posturą kontrastował z dobrze rozwiniętym człowiekiem za jego plecami. Tamten był w zbroi oraz miał kuszę. Jak zauważyłeś, nabitą. Elf spojrzał w górę.
-Wynalazek z Adernos. Mówią na to "żarówka". ÂŚwiatło zaklęte w magiczną runę, które można zapalić i zgasić inkantacją, o ile ktoś ma pojęcie o magii.
Udzielił ci krótkiego wykładu na temat nowych, zagranicznych technologii magicznych. Przeniósł wzrok na ciebie i gestem ręki zaprosił, byś podszedł bliżej.
-A więc tajemnicza persona, która zwie się Zueshczykiem przysyła kogoś do mnie. I to kogoś, kto chce rozmawiać, zamiast zabić moich ludzi i zabierać moje towary. Czemuż zawdzięczam taką odmianę?

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 18 Sierpień 2016, 01:31:10 »
Jak wszedł to zobaczył te wszystkie udoskonalenia i egzotyczne jak dla nie go towary, które wywarły na nim wrażenie, ale co się dziwić, przecież to był szef przemytników. Podszedł bliżej patrząc na elfa i jego ochroniarza. - Cóż, pewnie dlatego, że Zueshczyk woli rozmawiać i dogadywać się niż atakując to zacne miejsce i w dodatku jak zdążyłem zauważyć dobrze strzeżone. Chciałbym porozmawiać o pewnym  człowieku, podobno zwany Hardym Clangiem, który ma pewną wytatuowaną jaszczurkę na policzku. Zueshczyk wysłał mnie bym go spotkał i zaprowadził do niego, chciał właśnie dogadać się z wami, ponieważ doszły go słuchy, że przy waszej pomocy chce czmychnąć z miasta. - Wziął wdech po dłuższej wypowiedzi i czekał na odpowiedź elfa z nadzieją, że to się uda.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 18 Sierpień 2016, 01:57:18 »
Elf rozsiadł się jeszcze wygodniej na krześle i złączył palce u dłoni.
-Prawda, zacne miejsce. Tylko niestety, teraz osoby niepowołane znają jego położenie. Ale i z tym się jakoś poradzi. Dracońskie tunele pod miastem do dość rozległe. Ale wróćmy do celu twojej wyprawy. Otóż chcesz Hardego Clanga. Prawda, zaszedł wam za skórę. Do tego jeszcze ten incydent ze strażą. Zgłosił się wiec do nas, a my się zgodziliśmy mu pomóc, by utrzeć wam nosa. Taki mój mały psikus. Jednak nie staracie się go odbić siłą. A może przy wyjściu jest was więcej i tylko czekacie by tu wparować? Nieważne, znowu odbiegam od tematu. Więc prosisz mnie o wydanie naszego klienta, że tak powiem. No to zaczynamy negocjacje. Ja zacznę tak: Twój szef zamiast Clanga dostanie twoją głowę. Resztę damy sambirom na obiad. Teraz twój ruch.
Mówił to wszystko ze spokojem i cały czas patrząc ci w oczy. Z kolei ochroniarz za jego plecami obserwował twoje ciało, czy nie robisz gwałtownych ruchów. Był gotów ustrzelić cię na miejscu.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 18 Sierpień 2016, 02:25:38 »
Emerick próbował zachować spokój i grać grę elfa. - Cóż, udało mi się tu wejść, trochę mi to zajęło, prawda, a ogrodnik, który mnie tu sprowadził pewnie już nie żyje, szkoda. Nie staramy się go odbić siłą, gdyż jest to dość dziecinne zagranie gdzie tylko ludzie i zresztą nieludzie stracą życie, czyli znowu szukanie nowych pracowników a wtedy każdy traci, zgodzisz się ze mną czyż nie? A w dodatku zakradnięcie się z  tyloma ludźmi do kanałów niezauważalnie jest trochę problematyczne.  Ale za daleko poszedłem, wróćmy do tema, tak Clang troszkę narozrabiał i potem przyszedł do was a wy zrobiliście nam ten psikus, naprawdę się wam udał. Ale do rzeczy zabijanie mnie i obcinanie mi głowy jest dość nie humanitarne oraz nierozsądne. Dlaczego taki poważny człowiek biznesu ma sie bawić w gry jakiś nisko położonych dzikusów? To w takim razie szef dostanie Clanga a wy będziecie dalej robić porządne interesy a gdy powiesz gdzie jest Clang ja pójdę z nim do szefa i wrócę z zapłatą ile mógł wam zapłacić jakiś rzezimieszek?  Zueshczyk zapłaci więcej, czyż nie sprawiedliwa wymiana? -

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 18 Sierpień 2016, 02:43:43 »
-Ogrodnik jeszcze pożyje. Nauczymy go tylko, żeby nikogo więcej nie przyprowadzał. Przynajmniej, dopóki nie znajdzie się nowy odbiorca, nieco uczciwszy. Ale jak zobaczy co zrobimy z jego poprzednikiem to zmięknie. Ech, obaj lubimy odbiegać od tematu. Więc chcecie przebić jego cenę? Jak widać ja i twój szef jesteśmy ludźmi interesów. Więc tak, tysiąc grzywien i wynosicie się na dobre ze swojej nory na podgrodziu. Zostawiając tam cały sprzęt. Jutro z rana przyślę tam moich ludzi i dokonamy wymiany.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 18 Sierpień 2016, 02:56:09 »
- Cóż, tysiąc grzywien byłoby w porządku, z tą przeprowadzą.. - Po chwili namysłu dodał - Szef wolałby dostać miejsce gdzie się znajduje Clang i sam to załatwić, co do odbioru zapłaty czy inaczej wymiany będzie gotowa za cztery godziny, bo cóż jest tak ciemno, że nie wiadomo kiedy jest dzień. -

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:10:17 »
-Cztery godziny? No dobrze, skoro uważasz, że się wyrobicie. A Clang zostanie wam dostarczony do waszej nory. Zróbmy tak. Za cztery godziny widzisz się z moimi ludźmi w waszej norze na podgrodziu. Masz być sam. Dajesz nam ten tysiak i dostajesz Clagna i się z nim zawijasz. Reszta już nas nie obchodzi.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:14:10 »
- Najbezpieczniejszym i neutralnym miejscem będzie dom ogrodnika, nikt się nic nie dowie, niech Clanga przyniesie dwóch twoich ludzi. Ja im dam tysiaka oni dadzą mi Clanga a potem jak chcą niech zobaczą, że nora jest pusta. -

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:24:32 »
-Przecież to dwa domy dalej? Coś mi się wydaje, że próbujesz mnie wykiwać. Skoro się upierasz to możemy go tam dostarczyć. Ale najpierw sprawdzamy norę.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:32:47 »
- Nie próbuje cię wykiwać, mówię tylko, że u ogrodnika będzie najlepiej tam się dokona wymiana, przecież gdy siedziba jest dwa domy dalej. Wymiana Clanga za złoto u ogrodnika i szybkie sprawdzenie siedziby. -

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:37:54 »
-No zgoda. I tak mieliśmy was najechać. Sprawdzamy siedzibę. Jeśli nikogo nie będzie w okolicy to robimy swoje i dochodzi do transakcji. W przeciwnym wypadku dalej machamy wojennym toporem. W cztery godziny i tak nie zwołacie wystarczających sił, żeby nam się stawić.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:40:39 »
- Czyli jesteśmy umówieni dwóch twoich Clang sprawdzenie, wymiana za tysiaka i się rozchodzimy. Wszystko w porządku?

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:45:13 »
-Nie, nie nie. Sprawdzenie, pięciu moich, Clang, wymiana za tysiaka i się rozchodzimy. Dokładnie w takiej kolejności.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:48:26 »
- Trzech, przecież ja będę tylko jeden. Nawet dwaj by mnie zabili.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:51:24 »
-No dobrze. Pójdę na twoje warunki i, jeśli to nie zasadzka, do chatki wejdzie tylko trzech. Nie licząc Clanga. Tak możemy się umówić.

Offline Zaidaan

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:54:42 »
- No to załatwione, za cztery godziny wymiana. - Kiwnął głową i gdy ten pozwolił mu odejść, wyszedł z pokoiku a następnie z kanałów na zewnątrz i ruszył w swoją stronę czekając, aż nadejdzie godzina wymiany.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:59:19 »
Elf również kiwnął głową na znak wymiany. Zostałeś odprowadzony do wyjścia. Za tobą zamknięto kratę, więc drogi powrotnej nie było, gdyż to ogrodnik miał do niej klucz. Znałeś drogę, więc dość szybko doszedłeś do domu ogrodnika. Zwłaszcza, że nie było to daleko.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 18 Sierpień 2016, 03:59:19 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything