Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Rozwinąć skrzydła

<< < (3/18) > >>

Kazmir MacBrewmann:
- Na Ventepi! - pomacał się po kieszeniach, flaszki nie było - Upadła mnie na moście jak ci mściciele zaczęli taniec śmierci, a ja rzem się wycofał... Taa... spierdolił ze strachu. - Jeśłi nasz chlebodawca się zgodyi to zajdziem po zapasy. Mam całą aparaturę w domu, a w sumie to możemy ją zabrać bo się przydać może. I oto wpadli na Torsteina.
- Torstein! Idziemy szukać czegoś w chramie nieopodal mych ziem.

Nawaar:
-Nie dobrze, nie dobrze. Cholera ja tyż nic nie mom. Nawet nie miąłem czasu zakupić. Mówił ze smutkiem w głosie, ale jakoś dziwnie jego słowa brzmiały nie mówił normalnie, ale to z pewnym czasem zaniknie. Na szczęście pijącej części załogi przybył na ratunek domowej roboty alkohol Kazia jeno wystarczy po niego jechać. Kiellon odetchnął z ulgą i mógł iść dalej ze znacznie lepszych humorem kiedy to drogę zagrodził wiking cieszący się od ucha do ucha.
- Witaj- rzekł do brata szlachcica, bo teraz to jedna wielka rodzina bez za tarczek politycznych przynajmniej tymczasowo. Wszyscy byli wspólni i jedność była w tych czasach najważniejsza.

Torstein Lothbrok:
-A kaj dokładnie te chramy? Zabiorem się z wami, jeśli to nie problem. Umiem machać tym, co mam u pasa.- powiedział, wskazując na miecz u pasa.
Popatrzył po zgromadzonych, czy się zgadzają, wszak to od nich zależało.

Merith:
- Nie przyda się, bo nie jestem alchemikiem. Odparł krótko na propozycję zabrania aparatury, doskonale wiedział że to zapewne zwykły sprzęt bimbrowniczy. Maerith się zmienił, kilka lat temu by z chęcią przystał na propozycję Kazmira.
- Witaj Torsteinie. Zapraszam, chram leży w centrum gminy Mergon. Bardzo "nieopodal" ziem imć MacBrewmanna.

Torstein Lothbrok:
-Mergon?- wiking powtórzył nazwę w pytaniu. -Mergon. ...- powtórzył. -To moje ziemie. Miło mi was będzie ugościć moi mili.-dodał dopiero co odkryty Pan Mergon. Uśmiechnął się i dołączył do grupy, poprawiając przy tym tarcze na plecach.
-Wóz mamy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej