Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Próba Siły #16 - Elrendar

<< < (11/13) > >>

Elrendar:
Bogowie widać nie chcą mi ułatwiać zadania. Wziąłem ze sobą jedzenie oraz linę i kompas. Grzywien także nie omieszkałem zabrać. Później wróciłem do trupa młynarza. Z pomocą tarczy jakoś udało mi się wykopać płytki grób, w którym pochowałem jego zwłoki. Zrobiwszy już prawie wszystko wróciłem do chatki gdzie miała czekać dziewczynka.

Evening Antarii:
- Gdzie tatuś?- spytała. Stała przed domem tuląc zabawkę.

//Dodam później te przedmioty fabularne i grzywny w podsumowaniu

Elrendar:
-Wydaje mi się że uciekł daleko. Nie znalazłem go. Ale źli ludzie już po Ciebie nie przyjdą. Mam za to pomysł. Chodź ze mną do miasta. Odstawie cię do posterunku z Bractwa ÂŚwitu. Jak twój tata wróci to będzie wiedział gdzie cię szukać. Poza tym zobaczysz prawdziwych rycerzy i będziesz tam mogła odpocząć. Co ty na to?

Evening Antarii:
- Jak uciekł?... No dobrze... Pójdę z tobą...- dziewczynka zrobiła się smutna i pociekły jej łezki.

Elrendar:
-W takim razie ruszamy. Masz tu trochę jedzenia. Przegryź bo trochę drogi przed nami. - powiedziałem dając dziewczynce trochę racji, które wcześniej odebrałem bandytom. Będę musiał jakoś wyjaśnić rycerzom by się nią zaopiekowali. W końcu została na tym świecie sam a dziecko w jej wieku sobie nie poradzi lub jej próby skończyły by się na dołączeniu do jakiegoś małego gangu lub co gorsza później na sprzedawaniu swojego ciała jakby podrosła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej