Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Próba Siły #16 - Elrendar
Elrendar:
Nazwa wyprawy: Próba Siły #16 - Elrendar
Prowadzący wyprawę: Evening Antarii
Zasady do uczestnictwa w wyprawie: zgłoszenie się w punkcie rekrutacyjnym Bractwa ÂŚwitu
Uczestnicy wyprawy: Elrendar
-Rozumiem, przydałoby się jeszcze dowiedzieć gdzie jest dokładnie ten młyn.
Evening Antarii:
- Wystarczy, że pójdziesz na południe wzdłuż rzeki. Samym jej brzegiem. Znajdziesz na pewno. Nie jest duży, zbiera mąkę tylko od okolicznych chłopów. Zbadaj go, bo się skarżyli biedacy, że jak rano przychodzą, to pełno dziur jest w workach i muszą zmiatać to później cały dzień. No i jeden z nich zginął od jakichś pazurów...
Elrendar:
-Jasne. Dziury i pazury. Zapamiętam. W takim razie do zobaczenia. - pożegnałem się uprzejmie z członkiem Bractwa. Ruszyłem tak jak mi wskazano wzdłuż tutejszej rzeki na południe. Moje rozeznanie na Valfden nie było wielkie to też takie drobne wskazówki okazywały się wielce pomocne. ÂŻałowałem jedynie że przed zgłoszeniem się nie odbyłem szkolenia w zakresie posługiwania się tarczą. Teraz poniekąd ciążyła mi na plecach.
Evening Antarii:
Dzień był miły, słoneczny. Prawie tak beztroski, jakby wcale nie było wojny.
Iść wzdłuż rzeki to żadna filozofia. I rzeczywiście już po godzinie drogi zza drzew wyłonił się obraz młynu. Koło młyńskie stało. Wiatr hulał między jego skrzydłami.
Elrendar:
Całkiem urokliwe miejsce. Jednak przyszedłem tutaj w konkretnej sprawie. Skierowałem swoje kroki wprost do młyna bo gdzie indziej jak nie tam można znaleźć młynarza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej