Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Zaginiony brat

<< < (28/37) > >>

Teodorius ze Złotej Hordy:
Twoje słowa go uspokoiły, a w szczególności słowo Szeklan. Wieść także o tym, że jego oprawcy gryzą ziemie wywołała na jego twarzy uśmiech.
- Chwała Zartatowi! Już myślałem że te skurwiele zabiją mnie tutaj. - powiedział po czym dodał. - A więc chodźmy.
Po tych słowach ruszył w stronę drabinki prowadzącej na górę. Wyszedł po niej.

Torstein Lothbrok:
Wiking szedł blisko niego, wspiął się. Przy okazji pozbierał sztylety podżegaczy, po czym otworzył Teodoriusowi drzwi i przytrzymał je.

//Pomińmy fakt że nie napisałem nigdzie o przywiązaniu konia xD

//Zabieram:

6x
Nazwa broni: pistolet podżegacza
Rodzaj: pistolet skałkowy
Obuch: 15 + obuch materiału pocisku
Opis: Wykonany z 0,57kg stali Valfdeńskiej i 0,37kg drewna o zasięgu do 50 metrów.

Jaszczur wyszedł z chatki. Cały czas był nie pewny tego co się może wydarzyć. Czuł, że to może nie być koniec jego zmartwień dotyczących długów zaciągniętych u mosiężnych. Nie mniej teraz skupiał się na tym czego od niego chciał Szeklan. Od jego wyjazdu z Tihios prawie urwali ze sobą kontakty. Po wyjściu zatrzymał się oczekując na ciebie. Nie miał pochodni więc nie widziało mu się za bardzo spacerować w ciemnościach.

Torstein Lothbrok:
Niedaleko rżał przywiązany koń. Prowadząc jaszczura doszli do niego. Zasiadł na niego. Gestem ręki zaprosił jaszczura.

Jaszczur do końca nie był pewien czy powinien wsiadać na tego konia. Cały czas przez głowę przechodziły go najgorsze myśli. Czyżby z Szeklanem było źle? Przecież jest Podskarbim Koronnym. - przeszło mu przez myśl. Nie wiedział jednego, że już nim nie jest. Westchnął głęboko po czym wsiadł na konia.
- Ciekawe czego ode mnie chce. - powiedział do siedzącego przed nim człowieka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej