Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Historia złotego nocnika

<< < (13/22) > >>

Silion aep Mor:
//Pierwsze słyszę o tym mieście ;)
Stąd mogę dopłynąć tam gdzie mam płynąć?

Nareszcie pod wieczór krasnolud dojechał do nieznanego mu miasta. Zmęczony, spragniony i śpiący kiwał się w siodle dlatego też nawet specjalnie nie zwracał uwagi na to co wokół oferuje miasto lecz natychmiast skierował się w stronę portu. Miał zamiar znaleźć jakąś karczmę czy inny budynek gdzie mógłby odsapnąć choć chwilę po czym wyruszyć w dalszą podróż. Pognał konia przed siebie lecz starał się nikogo nie potrącić.

Tyrr aep Nargoth:
//Tak

Jechałeś przed siebie aż dotarłeś pod "Randomową Tawernę" w porcie. Narrator w tym momencie nie miał pomysłu na fikuśną nazwę. (Wstyd)

Silion aep Mor:
//Niby wieczór ale która konkretnie godzina.

Krasnolud zajechał swym "pożyczonym" koniem pod karczmę. Zeskoczył z niego po czym wszedł do budynku. Będąc w środku rozejrzał się po lokalu mając nadzieję na jakieś "atrakcję" oraz chciał dokładnie poznać rozmieszczenie mebli i innych takich pierdółek w budynku.
Wzrokiem szukał również karczmarza.

Tyrr aep Nargoth:
Atrakcją była półnaga orczyca, będąca tutaj chyba kelnerką. Tawerna ogólnie rzec ujmując była zwykłą... nie, nie meliną. Wcale, ani troche. Zwyczajna tawerna z gatunku tych średnich. Karczmarzem był łysy, stary - bo pomarszczony i bez połowy zębów niziołek - wnętrze było niemal puste.

Silion aep Mor:
Wchodząc do budynku dojrzał półnagą kobietę na której automatycznie zawiesił wzrok, prawda że nie była w jego guście ani jego gabarytów bo co jak co ale orczyca to mogła by nim ćwiczyć biceps ale i tak chętnie sycił wzrok jej wdziękami.
Wszedł głębiej w budynek, zlustrował pomieszczenie wzrokiem po czym usiadł przy barze.
- Witam pana, całkiem ładnie tu macie. - uśmiechnął się. - A i załoga niczego sobie. - dyskretnie skinął głową w stronę orczycy pokazując że o niej mowa.
- Mogę prosić o coś do jedzenia i pokój? Parę informacji też było by mile widziane. Na przykład czy dopłynę stąd na wyspę Raanar i o której odpływa najbliższa łódź, statek czy cokolwiek co tam pływa. Tratwa naprzykład.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej