Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Historia złotego nocnika

<< < (5/22) > >>

Silion aep Mor:
- Powiedzmy... A w czym rzecz? - zapytał spokojnie.

//Co do opisów to dostosowuje się do prowadzącego :D

Tyrr aep Nargoth:
//lol

- Bo jestem ciekaw co porabia syn tej czarnej kurwy, mam na myśli młodego Tacticusa. Po prostu chcę wiedzieć gdzie nie bywać.

Silion aep Mor:
Krasnolud nagle zrobił dziwną, taką lekko zmieszaną mine. ÂŁyknął sobie piwa z butelki.
- No i tym pytaniem mnie zaskoczyłeś bo nie wiem co ci odpowiedzieć. W sensie nie wiem gdzie on teraz jest. Nie ty pierwszy o niego pytasz. Po jego nieudanym rejsie na kontynent ostatnio widziałem go jedynie "u Tomiego" w Atusel a później gdzieś go wcięło. - mówił prawdę, nawet jeśli wyglądało to jak wykręcanie sie.
- Mam pytanie. Jest jakiś sposób na to by ludzie odzyskali zaufanie do magów? - zapytał ciszej. - Przecież wy jesteście dla Valfden nieocenioną pomocą, ludzie muszą to zrozumieć.

Tyrr aep Nargoth:
- Nie szkodzi, po prostu będę unikał wschodniej części kraju. Pytasz jak odzyskać zaufanie ludzi? Na pewno nie poprzez krycie się po lasach i starych świątyniach. Odnoszę wrażenie że król nie robi nic by zapobiec pogromom. Bo skoro ty jako obywatel nie wiesz czym konkretnie jest Inkwizycja to coś jest nie tak. Zbliżaliście do karczmy. Karczma "Pod kozim kopytem" Jest to bogato umeblowana gospoda, otoczona niewielką palisadą. Leży 110 km na wschód od Ekkerund, na jedynym szlaku handlowym prowadzącym do Ekkerund. Zawijają tutaj nie tylko najemnicy, czy pospolita ludność, ale również szlachta i bogaci kupcy. Rzadko dochodzi tutaj do pijackich bójek, a nawet jeśli takie mają miejsce, są szybko zakańczane przez krasnoludzkich najemników wynajętych przez właściciela.

Silion aep Mor:
- A no prawda, nie wiem za wiele. Co nie znaczy że się nie dowiem... - stwierdził.
- Hmm... To nie dobrze, trzeba by z tym coś zrobić.
Po jakimś czasie w oddali dojrzał okazałą karczmę, już czuł smak jej jedzenia w ustach. Uśmiechnął się pod nosem i pociągnął łyka piwa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej