Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Xardas... czyim wybrańcem?

<< < (7/11) > >>

Umbrak:
Według mnie Xardas idzie własną drogą przez życie za co pożałuje. A szczególnie wściekły na niego powinien być BELIAR. Xardas zabrał mu część mocy na Dworze Irdorath.

RetenLee:
Heh.Odpowiem na temat i na to co wy mówicie.Xardas jest "wybrańcem" bogów, ale nie tak jak Zuben czy Rhobar.Dlatego nakłania Bezimiennego do zabicia innych wybrańców czyli Zubena i Rhobara oraz zniszczyć artefakty Adanosa.Po czym zamierzają przejść przez portal i zakończyć tym samym wojny bogów.Xardas jest spoko.Nie jest jakimś napaleńcem, który szaleje za bogami.Był za Innosem,Beliarem, a teraz tak jakby Adanosem.Zdrajcą nie jest bo robi to dla dobra ludzkości.Co do pytania w temacie to jak już wybrańcem Beliara jest.

Demites:
Według mnie Xardas po prostu jest tak potężny i twórcy gry chcieli to podkreślić. Pobożny Mag Ognia, wysoki w hierarhii Kręgu, zdobył szacunek Magów Ognia, potem wygnany z ich siedziby, zamieszkał na terenach orkowych w swej wieży, jako jedyny znał sposób zniszczenia Bariery. W Gothic 2 prowadził Bezimiennego jak chciał, a on podążał jego rozkazami, myśląc, że postępuje dla dobra świata, kiedy postępował dla zysku Xardasa. A na koniec Xardas zrobił coś najbardziej intrygującego - potocznie mówiąc, "zrobił w konia" Beliara, potężnego boga ciemności i służył Adanosowi. Dlaczego to zrobił, to pozostaje pod znakiem zapytania. Może tak ma być? Ja zawsze lubiłem tę postać za aurę tajemnicy, która ją otacza.

Robben:
Przed utworzeniem bariey w Górniczej Dolinie, Xardas był wybrańcem Innosa. Po stworzeniu bariery, Beliar przemówił do Xardasa, że wie jaki jest sposób na przełamanie bariery i przeciągną go tym samym na swoją stronę, więc Xardas zdradził Innosa i zaczą służyć Beliarowi. Ale Beliarowi tak naprawdę zależało na tym, by Xardas pozwolił mu zwyciężyć nad pozostałymi bogami (ale Xardas juz wtedy wiedział, komu pomoże zwyciężyć w wojnie bogów), jednak do tego celu była potrzebna potęga ÂŚniącego. Niestety, ta sztuka się nie udała i Xardas musiał przejąć potęgę Smoka-Ożywieńca z Irdorath. Dzięki swej mocy, udało mu się przekonać do siebie orków na Kontynencie, którzy zaczeli dla niego poszukiwać boskie artefakty.  Oczywiście, Xardas zdradził Beliara, tak jak Innosa i zamiast Beliarowi pomóc wygrać, chciał pomóc zwyciężyć Adanosowi (jeśli ukończyliśmy grę ścieżką Adanosa, wypełniliśmy plan Xardasa). Moim zdaniem, Xardas jest wybrańcem Innosa, później Beliara, a następnie Adanosa.

Byakugan:
Ale wydaje mi się, że Xardas nie jest NICZYIM wybrańcem :)
To Bezimienny jest Wybrańcem Bogów a nie jego "przyjaciel" Xardas.
Xardas, służył najpierw Innosowi, Beliarowi a w G3 nikomu xD Nie Adanosowi, bo po prostu wybrał nieżależność, czyli równowagę ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej