Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Xardas... czyim wybrańcem?

<< < (6/11) > >>

piotros1991:
Mysle ze Xardas jest kimś w rodzaju wybrańca tak jak Bezimienny. Tylko oni dwaj nie podlegają boskim wyrokom. Uwazam ze Xardas był wybrańcem przed Bezimiennym tylko jemu misja się nie powiodła i dla tego on jest naszym mentorem a nie kto inny. Xardas chcial sobie przyswoic umiejetnosci od wszystkich bogow, tak więc napierw słuzyl Innosowi i stał się najpotęzniejszym z jego wyznawcow, nastepnie przezucił się na Beliara(ale czy na pewno?) i skradł mu jego moc, a w ostatniej kolejności spotykamy go na drodze Adanosa co dowodi jego potęgi i ogromnej wiedzy.

Myśle ze tylko on zna prawdziwe powody powołania Bezimiennego do rozstrzygnięcia odwiecznego sporu.

Pr0c3n7:
Moim zdaniem Xardas tak naprawdę jest jednak po stronie Beliara. Wnioskuje to z tego ze kazał zabić nam tylko RobaraII i Zubena. A co z Hersztem orków(nie pamiętam imienia  )?. W sumie Xardas od samego początku cały czas coś kręci. Jest po prostu tajemniczy i bardzo klimatyczny.
Osobiście nie wiedziałem co zrobić gdy kazał mi zabić Króla. Od pierwszej części tłukłem dla niego orków i sługusów Beliara ale robiłem to tez dla króla.Nie żebym go jakoś specjalnie ubóstwiał ale już się przyzwyczaiłem że nie zabijam tych "dobrych" tylko "złych".
Ale kiedy wróciłem z artefaktami Adanosa do Xardasa a on powiedział mi że mam je zniszczyć to już mnie szlag trafił  Tyle godzin zapierdzielałem żeby zdobyć te artefakty a on mi mówi żebym je tak po prostu zniszczył... nie podobało mi się to dlatego wybrałem drogę Inosa.
Postać Xardasa w Gothic 3 na pewno mnie nie zawiodła ale przez to gadanie wszystkich że Xardas jest "zły" jakoś mniej go lubię

Vassili:
Plan xardasa był jasny: jako mag ognia tworzył bariere. Pewnie próbował przejąć moc kamieni i dlatego bariera tak się rozrosła. W GD zapoznał się z beliarem żeby przejąc moc śniącego. Gdy to się nie udało dowiedział się o smoku ożywieńcu. Wtedy się udało. Gdy innos był osłabiony a beliar mocny ten zdradził go i wten sposób osłabił beliara. Poxniej kazał zdobyc artefakty adanosa by beliar ani innos ich nie zdobyły ani nie odzyskały mocy. Gdy artefakty wróciły postanowił zabrać berło wieznego wedrowca i berło Varantu zabijając ich właścicieli. Gdy tylko on pozostał (z mocą beliara) i bohater gry (z moca innosa) musieli tez się poświęcic. W wojnie nikt nie wygrał bo orkowie zawarli pokój z ludzmi i żyli długo i szczęsliwie ;]. Jakby wygrał innos to by beliar przegrał i nie byłoby śmierci. Wiele ludzi by popełniło samobójstwo bo by nie było ich boga. Tak samo w przypadku innosa, dlatego on postanowił że wojna będzie bez rostrzygnięcia. Osłąbił innosa i beliara żeby wojna zbyt predko nie powstała na nowo.

Najemnik Bogów:
Moim zdaniem xsardas jest najgorszym zdracą. Zdradził Innosa,Beriala i nagle zaczyna być za Adanosem.Zakończenie wojny bogów to kolejna częśsć jego planu.Na tych niezbadanych wyspach znowu będzie nam kozał czegoś szukac.Potem znajdzie jakieś miejsce i wykorzysta moc artefaktów które znależliśmy żeby podporządkować sobie cały świat.
Dzięki zakączenia wojny bogów nikt by mu nie przeszkodził.

No może prócz bohatera gry któremu pojednani bogowie karzą postrzymać Xsardasa.

Do Quentin Arcymaga Wody;
To jest propozycja do dodatku Gothic 3 a nie do  G4

Vassili:

--- Cytat: Najemnik Bogów ---Moim zdaniem xsardas jest najgorszym zdracą. Zdradził Innosa,Beriala i nagle zaczyna być za Adanosem.Zakończenie wojny bogów to kolejna częśsć jego planu.Na tych niezbadanych wyspach znowu będzie nam kozał czegoś szukac.Potem znajdzie jakieś miejsce i wykorzysta moc artefaktów które znależliśmy żeby podporządkować sobie cały świat.
Dzięki zakączenia wojny bogów nikt by mu nie przeszkodził.

No może prócz bohatera gry któremu pojednani bogowie karzą postrzymać Xsardasa.
--- Koniec cytatu ---

przecież w g4 nie będzie bezigo i będzie to "Genesis" czyli "poczatek". Jak nazwa wskazuje będzie to najprawdopodobniej przed barierą albo poczatek wojny bogów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej